Home FOTO GALERİ Bozbey: Sanatın her alanını desteklememiz gerekiyor

Bozbey: Sanatın her alanını desteklememiz gerekiyor

- Guncellenme Tarihi: 16 Aralık 2017 13:20
4 min read
Bozbey: Sanatın her alanını desteklememiz gerekiyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları ve Tiyatro Müdürlüğü çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, “Sanatın her alanını desteklememiz, var olmasını sağlamamız gerekiyor” dedi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sahneledikleri oyunlarla Bursa halkına tiyatro keyfi yaşatan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları ve Belediye Tiyatro Müdürlüğü çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Sohbet havasında geçen buluşmada Başkan Mustafa Bozbey, 1999 yılında “Nilüfer’i kültür sanat kenti yapmak” için bir  hayal kurduklarını ve bu yolda  önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. Nilüferliler’i gülümsetme amacıyla hizmet ürettiklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Siz de, sanatsal anlamda bunu yapıyorsunuz. Sahnelediğiniz oyunlarla zaman zaman düşündürseniz, duygusal anlar yaşatsanız da, neticede herkesin gülümsediği bir ortam oluşturuyoruz. Sadece tiyatroda değil, diğer sanat dallarında da örnek olduk” dedi.

Sanatın her alanının desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Sanat alanındaki çalışmalara baktığımızda son yıllar ivme aşağı doğru gidiyor. Bu gerilemeden, Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar dahil olmak üzere sanatsal alanların tamamı etkileniyor. Sanatın her alanını desteklememiz, var olmasını sağlamamız gerekiyor. Farklı düşünceleri, farklı tepkileri dile getirilmesini sağlayacak ortamlar oluşturmalıyız. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır bunu yapıyoruz. Bu çalışmalar, özgür bireyler ve düşünen, tartışan, kendi kararlarını kendi verebilen toplum oluşturma çabasına katkıdır. Sanat, Nilüfer Belediyesi için 1999 yılından bu yana çok önemli bir noktadadır ve bu konuda kurum olarak ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Gelecek açısından bu çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Tiyatroya verdiği büyük destekten dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkürlerini ileten Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları da, yapılan çalışmaların Türkiye’de örnek olduğunu belirtti. Oyuncular, sanatseverleri yeni projelerle buluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …