Home FOTO GALERİ TİCARİ ARAÇLAR İÇİN KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 16 ARALIK’TA BAŞLIYOR…

TİCARİ ARAÇLAR İÇİN KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 16 ARALIK’TA BAŞLIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2017 11:40
4 min read
TİCARİ ARAÇLAR İÇİN KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 16 ARALIK’TA BAŞLIYOR… için yorumlar kapalı
0

BURSA ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI TOPÇU UYARDI: YOLLARIN ŞAKASI YOK, KURALLARA UYALIM.

 

BURSA – Yolcu ve eşya taşımasında Bursa ili genelinde kullanılan ticari araçlarda 16 Aralık itibariyle kış lastiği kullanılması zorunluluğun başlayacağını belirten Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Topçu, kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

 

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Topçu, şehirlerarası yollarda ve şehir içinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri kış lastiği ve araç bakımları konusunda uyardı.

 

Kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirten Topçu, Bursa ili genelinde kış lastiği uygulamasının 16 Aralık tarihinde başlayacağını ve 1 Mart itibariyle de sona ereceğini söyledi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimler yapılacağını hatırlatan Topçu, kış lastiği kullanmayanlar için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 65/A maddesinde belirlenen para cezası uygulanacağına dikkat çekti.

 

Kış bakımınızı yaptırdınız mı?

 

Sürücülere, kış öncesi araç bakımlarını yaptırmaları gerektiği konusunda da hatırlatmalarda bulunan Oda Başkanı Hasan Topçu, “kışın yaşanan kaza ve diğer sıkıntılı durumların başında araçlarımızı kışa hazırlamamak başta gelmektedir. Bunun için kış lastiği takılmalı, çekici zincir bulundurulmalı, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz konulması kesinlikle ihmal edilmemelidir. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir” uyarılarını yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …