Home FOTO GALERİ “Ebeveynler ve Çocukları” bir araya geldi

“Ebeveynler ve Çocukları” bir araya geldi

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2017 11:29
6 min read
“Ebeveynler ve Çocukları” bir araya geldi için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) marka etkinliklerinden olan Ebeveynler ve Çocukları Toplantıları’nın on birincisi, Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda Crowne Plaza Oteli Balo Salonu’nda yapıldı.

Dr. Kerem Dündar’ın “Yönetim Kurulundaki Beyinler” isimli sunumuyla konuk olduğu toplantıda yeni üyelere rozet töreni yapılırken, üyelikte 30 yılı aşan üyelere de plaket verildi. Toplantının açılışında konuşan BUSİAD Başkanı Günal Baylan, aile şirketlerinin önemine işaret ederek, teknolojik değişime ayak uydurarak gelecek stratejilerini belirlemeleri gerektiğini vurguladı. Baylan, “Dönüşüme ayak uyduramazsak fason türü işlerde rekabet etme avantajını da yitirmiş olacağız. Gelecekte günümüzdeki mesleklerin ve işlerin bir çoğu yok olacak. Bu ortamdan çıkışın ana oyuncuları gençlerimiz geleceğin seyircisi değil, tasarımcısı olmalıdır. Israrla ‘reform’ dememizin sebebi bu. Tüm dünyada ekonomik düzen, iş yapış modelleri ve teknoloji değişirken bizim reformsuz yola devam etmemiz mümkün değil. Büyümeye odaklanırken istikrardan ve reformlardan vazgeçemeyiz” dedi.   

“Dışımızdaki değişim bizden hızlı oluyorsa şansımız yok”

Açılışta söz alan TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Vekili Turgut Boz, rekabetin firmalar arasında değil, kişiler arasında olduğuna dikkat çekerek, girişimcilerin farklılık yaratabilmek ve rekabette öne çıkabilmek için değişim ve dönüşümü iyi okuması gerektiğini söyledi. “Dışımızdaki değişim bizden hızlı oluyorsa şansımız yok” diyen Boz, yaşanan hızlı teknolojik değişim karşısında özellikle bankacılık ve otomotiv sektörlerinin ciddi bir dönüşüm içinde olduğuna işaret etti. Endüstri 4.0’ı ‘nitelikli insan artı sistem’ olarak tanımlayan Turgut Boz, elde edilen datanın bilgiye ve aksiyona dönüştürülmesinin yanı sıra üzerine bilgelik eklenerek geleceğin kurgulanabileceğini dile getirdi. 

Dündar, personel seçiminde dikkat edilecek noktalara değindi

Ebeveynler ve Çocukları buluşmasında “Yönetim Kurulundaki Beyinler” isimli bir sunum yapan Dr. Kerem Dündar da aile şirketlerinde kuşaklar arası iş birliği ve bilgi aktarımının önemine işaret etti. Dünya Ekonomik Formu’nun personel seçimine yönelik 2015 yılında yayınladığı listedeki kalite kontrolü ve aktif dinleme maddelerinin makinelerin bazı noktalarda insan özelliklerini geçtiği için 2020 listesinde yer almadığını belirtti. Kerem Dündar, 2020 becerileri arasında karmaşık problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, insan yönetimi, iş birliği, duygusal zeka, muhakeme ve karar verme, hizmet odaklılık, müzakere ve bilişsel esneklik gibi konuların yer aldığını ifade etti. Dündar, personel seçiminde yeni kriterlerin bu yönde değiştiğine işaret etti.  

Ebeveynler ve Çocukları buluşmasında yeni üyelere de rozet takdimi yapıldı. Hüseyin Kul, Halim Dükkancılar, Ender Kuru, Cengiz Çalışkan, Erhan Altun ve Osman Şahin rozetlerini BUSİAD Başkanı Günal Baylan ile eski başkanlar Erol Türkün ile Ali İhsan Yeşilova’dan aldı. Toplantıda ayrıca üyelikte 30 yılını dolduran Ahmet Haldun İnak’a da plaket takdim edildi. 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …