Home FOTO GALERİ BALKANTÜRKSİAD’DA GÜNDEM: GIDA ETİKETLERİNDE YENİ DÖNEM

BALKANTÜRKSİAD’DA GÜNDEM: GIDA ETİKETLERİNDE YENİ DÖNEM

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2017 12:45
7 min read
BALKANTÜRKSİAD’DA GÜNDEM: GIDA ETİKETLERİNDE YENİ DÖNEM için yorumlar kapalı
0

GIDANIN KİMLİĞİ O GIDANIN ETİKETİDİR!

 

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu önderliğinde ‘Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’ eğitimini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleşen toplantıya BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, gıda sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcileri, gıda işletmeleri, gıda toptancıları ve perakendeciler katıldı.

Gıda işletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığında Gıda Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Emel Molla; 5996 Sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan ve Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki güncellemeleri içeren Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği’ne dair önemli bilgileri konuklara aktardı.

“YETKİLİ AĞIZLARDAN DOĞRU BİLGİLERİ ALMALIYIZ”

Toplantının açılış konuşmasını BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman İnan gerçekleştirdi. Konuşmasına, ‘Mevzuatlarda yapılan değişiklilerden yoğun iş hayatımızdan dolayı haberimiz olmayabiliyor’ diyerek başlayan İnan BALKANTÜRKSİAD olarak bu eksiklikleri gidermek için seminerler düzenlediklerini ifade etti. İnan şunları söyledi: “İdari yaptırımlar ile cezalara maruz kalmamak ve gıda etiketlerinin mevzuata uygun olarak düzenlenebilmesi için, Yönetmeliği iyi yorumlayıp değerlendirmek gerekiyor. İşte BALKANTÜRKSİAD olarak bizler de sizleri bu düzenlemenin hazırlanmasında görev almış en yetkin kişilerle buluşturuyoruz ki yetkili ağızlardan doğru bilgileri alalım.”

“ÖNEMLİ BİR TOPLANTI”

BALKANTÜRKSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu Başkanı Sabriye Şen de “Ürün etiketleme üretici ve tüketici tüm taraflar için büyük önem arz eden bir konu.5996 Sayılı Kanuna Dayanılarak çıkarılan ve Avrupa Birliği uyum sürecindeki güncellemeleri içeren yeni yönetmeliğimizin detaylarını dinlediğimiz önemli bir toplantıda daha bir aradayız. Bu toplantıya katılım sağlamış bütün sektör paydaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İSTEĞİMİZ, ETİKETLERİN ÜZERİNDE ARADIĞINI BULAN MUTLU TÜKETİCİLER”

Düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı yetkilisi Gıda Yüksek Mühendisi Emel Molla, yönetmeliğe dair detayları konuklarla paylaştı. Molla şunları söyledi: “Gıda etiketleri üzerinde hepimiz aynı dili  konuşmalı, tüketicilerin kafasını karıştırmadan  doğru ve net bilgileri onlara ulaştırmalıyız. Hepimiz birer tüketiciyiz ve bizler bu sorumlulukla işimizi yapıyoruz. Bir gıdanın etiketi üzerinde tüketicinin ihtiyaç duyduğu tüm bilgiler bulunmalı. Söz konusu düzenlemeler de bunu hedefliyor.  Bilinçli tüketiciler olarak bizim yapmamız gereken  gıda etiketlerini mutlaka okumak ve bu doğrultuda seçim yapmak. Gıda etiketlerinin üzerinde aradığını bulan mutlu tüketiciler bizim isteğimiz. Sahadaki arkadaşlarımızla beraber bunun için çalışıyoruz.”

Katılımcıların dahil olduğu soru cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi. Toplantı sonunda BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı yetkilisi Gıda Yüksek Mühendisi Emel Molla’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…