Home FOTO GALERİ Hayvan üreticilere milyonluk tesis

Hayvan üreticilere milyonluk tesis

- Guncellenme Tarihi: 11 Aralık 2017 11:58
5 min read
Hayvan üreticilere milyonluk tesis için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Güney Marmara’nın en büyük et entegre yatırımlarından biri olan Etçii Gıda A.Ş.’nin Top Söğüt Mevkii’nde yapımı hızla devam eden tesislerinde incelemelerde bulundu.

20 yıldır kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren Etçii Gıda, yıllık 40 bin büyükbaş ve 270 bin küçükbaş hayvan kesim kapasiteli modern et entegre tesisini Mustafakemalpaşa’ya kazandırıyor.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyeleri ile birlikte Etçii Gıda A.Ş. Başkanı M. Emin Arslan’ı ziyaret ederek, 40 bin m2 alan üzerinde kurulan tesislerde incelemelerde bulundu.

 

15 milyonluk yatırım

 

Avrupa Birliği standartlarına uygun son teknolojiyle donatılan 15 milyon TL’lik tesisleri gezen heyete bilgiler veren Emin Arslan, coğrafi konum itibariyle tarım ve hayvancılığa en uygun bölge olarak Mustafakemalpaşa’yı seçtiklerini ve yatırımı burada yapma kararı aldıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın bu konuda kendilerine cesaret veren gayretlerine teşekkür eden Arslan; “ Türkiye’de et ihraç eden firmalardan biriyiz. 2018 yılı ile birlikte yıllık 400 milyon TL’lik bir ciro hedefiyle Mustafakemalpaşa’da üretime başlayacağız. İlk etapta 80, sonrasında ise 250 kişilik bir istihdam oluşturmak amacındayız. Yüksek katma değerli ve son sistemli bir tesis olacak. Et kültürünü ve hayvancılığı geliştirmek istiyoruz.  Biz firma olarak hayvancılık yapmayacağız. Hayvancılığı ve yetiştiriciliği firmamız kontrolünde sözleşmeli besicilik modeli ile alım garantisini verip, bölgedeki çiftçilerimize yaptıracağız. Kuracağımız bu sistem hiç kimsenin kaybetmediği ve herkesin kazandığı bir yapı olacak” dedi.

 

‘Üreticimiz kazanacak’

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Mustafakemalpaşa’nın hayvancılık ve et potansiyelinin son dönemde çeşitli firmalar tarafından fark edildiğini, üretim ve istihdama dönük her yatırımı desteklediklerini söyledi.
Mustafakemalpaşa’da tarımsal hayvancılığın gelişme içinde olduğunu kaydeden Başkan Kurtulan; “ Üretim her şeyin başında geliyor. Üretim oldukça, istihdam ve ekonomide canlı olacaktır. Gerçekten de bu tesis AB standartlarında, her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir şekilde yapılıyor. Mustafakemalpaşa’da kim hayvan üretiyorsa müşterisi burada olacak. Ekmeğimizi birlikte büyütmek istiyorsak bu tür yatırımlara kapılarımızı açmaya devam etmeliyiz. Belediye olarak, meclis üyelerimizle birlikte öncülük ettiğimiz bu yatırımdan dolayı memnunuz. Bölge çiftçimizin kazancına olacak tüm çalışmaları el birliği ile hayata geçireceğiz ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …