Home FOTO GALERİ VETERİNER HEKİMLER’DEN ABD’YE “KUDÜS” TEPKİSİ

VETERİNER HEKİMLER’DEN ABD’YE “KUDÜS” TEPKİSİ

- Guncellenme Tarihi: 8 Aralık 2017 13:59
2 min read
VETERİNER HEKİMLER’DEN ABD’YE “KUDÜS” TEPKİSİ için yorumlar kapalı
0

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklamasına Türkiye ve dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam’da yazılı bir açıklama yaparak, ABD’nin aldığı yanlış karardan vazgeçmesini istedi.

Kudüs’ün üç semavi dinin de en kutsal mekânlarından biri olduğuna dikkat çeken BVHO Başkanı Sinan Sağlam, “Peygamberler şehri Kudüs’e, İsrail ve ABD’nin hükmetme çabası, bütün insanlığa karşı yapılan haksızlıktır” dedi. Sağlam, açıklamasında şunları da söyledi:

“Yanlış ve sorumsuz bir adım atan ABD’nin, tüm dünyada şiddeti körükleyecek bu kararından acil olarak geri dönmesini bekliyoruz. Alınan bu yanlış kararın, bölge barışına ve huzura hiçbir katkısı yoktur. Yapılan açık bir tahriktir. Ortadoğu’da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmez ve bölgedeki barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Mescid-i Aksa ve Kudüs 1,5 milyar İslam nüfusunun kırmızıçizgisidir. ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyle insanlığa, barış ve umuda ağır bir darbe indirdi. İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. Bu yanlış kararı esefle kınıyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…