Home FOTO GALERİ KIRSAL YABAN MERSİNİ İLE KALKINIYOR

KIRSAL YABAN MERSİNİ İLE KALKINIYOR

- Guncellenme Tarihi: 8 Aralık 2017 13:32
4 min read
KIRSAL YABAN MERSİNİ İLE KALKINIYOR için yorumlar kapalı
0

İznik’e bağlı Candarlı Mahallesi’nde her haneye 500’er adet toplamda 10.500 kök yaban mersini fidesi dağıtıldı. Dağıtılan fideler 2 hektarlık alanda yetişerek vatandaşların ekonomisine katkı sağlayacak.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse tarafından vatandaşlara dağıtılan yaban mersini fideleri dikiminden 2 yıl sonra ürün vererek mahalle halkının ekonomisine katkı sağlayacak.

Dağıtım töreninde konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bugün Candarlı Mahallemiz de Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından temin edilen 10.500 adet yaban mersini fidelerini vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Bu sayede de Candarlı mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın tarımsal girdileri artmış olacak. Ben bu vesile ile Candarlı mahallemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse de açıklamasında “Candarlı Mahallemizin çok değerli sakinleri ben de sizleri öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş adına saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün Burada Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından yaban mersini fide dağıtımı törenini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle yaban mersininin Candarlı mahallemize büyük katkı sağlayacağını ifade etmek istiyorum. Bugün burada hemşerilerimize 10.500 adet fide dağıtacağız. Bunu 21 haneye 500’er adet teslim edeceğiz. Buda yaklaşık 2 hektarlık bir alana tekabül ediyor. Amacımız ve önceliğimiz olan kırsalda kalkınma ile bu yaban mersini fidelerinin de vatandaşlarımıza ekonomik bir katkısı olacaktır. Yaklaşık olarak hedeflediğimiz bir ailenin 500 fide ile 2 yıl sonra meyve vermeye başladığında en az 10.000 TL ailelerimize kazanç sağlayacağını hedefliyoruz. Hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse Candarlı Mahallesi Muhtarı Ömer Yavuz ile birlikte vatandaşlara fide dağıtımını gerçekleştirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…