Home FOTO GALERİ BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU:

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU:

- Guncellenme Tarihi: 8 Aralık 2017 13:56
5 min read
BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU: için yorumlar kapalı
0

TÜRKİYE, RIZA SARRAF DAVASIYLA ARASINA MESAFE KOYMALIDIR

BURSA – Bursa Lions Kulübü düzenlediği toplantıda Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu konuk etti.

Aslanlar Kulüp’te gerçekleşen toplantıda, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. ABD’de devam eden Hakan Atilla ve Rıza Sarraf davasına ilişkin açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, Türkiye’nin bu davayla arasına mutlaka mesafe koyması gerektiğini ifade etti.

Bursa Lions Kulübü Başkanı Berkant Yekeler, Feyzioğlu’nu ağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Feyzioğlu’nun gündeme dair yapacağı tespitlerin kendileri için ışık olacağını ifade eden Yekeler, Bursa Lions Kulübü olarak çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade etti.

Bursa Lions Kulübü Başkanı Berkant Yekeler ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Feyzioğlu, son yıllarda Ortadoğu’da hiç bu kadar kaotik bir ortam yaşanmadığını ve o bölgedeki ülkelerin hiçbir zaman bu denli bir araya gelerek Türkiye’ye karşı olmadığını belirtti.

Para hırsı ve cehalet neticesinde ABD’nin eline Türkiye olarak korkunç bir koz verdiğimizi ifade eden Feyzioğlu, bu olaya bakışının ise tamamen milli olduğunu belirtirken herkesin konuya siyasi gözlüklerini çıkarıp bakması gerektiğinin de altını çizdi.

“BU DAVAYI SAHİPLENMEDİĞİMİZİ GÖSTERMELİYİZ”

ABD’de devam eden Hakan Atilla ve Rıza Sarraf davasına da değinen Feyzioğlu, Türkiye’nin bu davayla arasına mutlaka mesafe koyması gerektiğini ifade etti. Feyzioğlu, “Bugün bize lazım olan ortak akıldır. Bu davayı sahiplenmediğimizin ispatlaması lazımdır. Bunun için de ABD ile aramızda olan adli yardımlaşma sözleşmesi kapsamında Sarraf dosyasının bir sureti talep edilmelidir. Bu dosya geldiğinde dosyadaki deliller incelenmelidir ve derhal adı geçen eski bakanlar ve bürokratlarla ilgili Meclis soruşturması açmalıdır. Meclis soruşturması sonucunda iş yüce divana sevk edilmelidir ve bağımsız Türk yargısının bu konuda karar vermesi sağlanmalıdır” dedi.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ KEYFİLİK”

Dış politikada olan her gelişmenin Türkiye’de hamaset ve cehaletle iç politika malzemesi yapıldığını ileri süren Feyzioğlu, bunun da tabanını sıkılamak için kullanıldığını söyledi. Türkiye’de liyakat sisteminin zarar gördüğünü ve bunun da sorun doğurduğunu vurgulayan Feyzioğlu şunları söyledi: “Türkiye’de temel sorunumuz keyfiliktir. Liyakat sistemi çökertilmiştir. Keyfilik, çevrenin ve şehirlerin katledilmesiyle de kendini göstermektedir. Liyakat önemlidir, hukuk çok önemlidir. Bir yerde hukuk yoksa gelecek güvencesi de yoktur. Bu durumda umutsuzluk doğar. Gelecek nesiller geleceğe dair hayal kuramaz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…