Home EĞİTİM “ÖĞRENCİLER SİNEMA İLE BULUŞUYOR” PROJESİ GEMLİK’TE BAŞLADI

“ÖĞRENCİLER SİNEMA İLE BULUŞUYOR” PROJESİ GEMLİK’TE BAŞLADI

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2017 17:35
2 min read
“ÖĞRENCİLER SİNEMA İLE BULUŞUYOR” PROJESİ GEMLİK’TE BAŞLADI için yorumlar kapalı
0

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında Türkiye’de sinemaya gitme imkânı bulamayan öğrenciler sinemayla buluşuyor. Sinemanın, sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje, birçok öğrenciyi ilk defa beyaz perde ile buluşturulacak.

“Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor” projesi Gemlik’te de uygulanmaya başlandı. 4 Aralık tarihinde başlanan sinema etkinlikleri, belirli periyotlar halinde 14 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek. Proje kapsamında Gemlik’te ortaokul seviyesinde eğitim gören 600 öğrenci sinemayla buluşacak.

“Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor” projesi ile, öğrencilerde milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak, öğrencilerin hayal gücünü geliştirmesine imkan sunarak, çevresine daha duyarlı bireyler olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Öğrencilerin okuldan sinemaya, sinemadan okula ulaşımını Gemlik Belediyesinin sağladığı ve tamamı yerli yapım olan filmler, Bursa As Merkez AVM sinemasında öğrencilerin beğenisine sunuluyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…