Home FOTO GALERİ AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ: KADINLARIMIZ, GÜÇLERİNİ 15 TEMMUZ GECESİ DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ.

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ: KADINLARIMIZ, GÜÇLERİNİ 15 TEMMUZ GECESİ DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ.

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2017 17:42
8 min read
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ: KADINLARIMIZ, GÜÇLERİNİ 15 TEMMUZ GECESİ DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ. için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Genel Kurul Üyeleri’ne hitap eden Gözgeç, “Kadınlarımız, ne kadar güçlü olduklarını 15 Temmuz gecesi tankların karşısında cesur duruşlarıyla tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle TBMM’de Genel Kurul Üyeleri’ne hitap eden AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 83’üncü yıl dönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1923 Konya konuşmasında; Dünyada hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim.’ diyemez ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini dile getirmiştir. Gerçekten kadın-erkek insanı eşref-i mahlukat, yaratılmışların en şereflisi gören kadim medeniyetimizde kadınlarımız daima erkeklerle omuz omuza hayatın içinde olmuştur. Özellikle Kurtuluş Savaşı’nda cephe gerisinde olduğu kadar cephede de kahraman kadınlarımız mücadeleleriyle tarihteki unutulmaz yerlerini almıştır” dedi.

Kadınların, Meclis’teki temsilinin, toplumdaki sorunlara ve ihtiyaçlara kadın bakış açısıyla yaklaşılmasına ve farklı çözümler üretilmesine olumlu katkılar sağladığını belirten Gözgeç, “Bugün de kadınlarımızın siyasetin her kademesinde var olmaları sosyal, ekonomik, siyasal tüm alanlarda etkin rol almaları o toplumun ilerlemesinin vazgeçilmez bir gereğidir. 1935’te Mecliste 18 kadın milletvekiliyle temsil oranı yüzde 4,6 olup ilerleyen yıllarda neredeyse on yılda bir yapılan darbeler her alanda olduğu gibi kadın temsil oranlarında da yüzde 1’lere kadar gerilemeye neden olmuştu. 2002’de yüzde 4,4 olan oran bugün yüzde 14,7’ye yükselmiştir. Yeterli olmasa da son on beş yılda önemli bir mesafe kaydedilmiştir” dedi.

EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun çalışmaları hakkında da bilgiler veren Gözgeç, “Komisyonumuz karar alma mekanizmalarında nitelik ve nicelik olarak kadınlarımızın var olması amacıyla Birleşmiş Milletler kadın birimiyle beraber Türkiye’de Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni yürütmektedir” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarının güçlendirilmesi adına 2018-2023 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın hazırlanmakta olduğunu hatırlattı.

AK Parti Kadın Kolları’nın, kadın siyasetçilerin yetişmesinde âdeta bir siyaset okulu vazifesi gördüğünü belirten Gözgeç, “4 milyonu aşan üyesiyle dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden olan kadın kollarımız ülkemizde kadınların güçlü sesi olmaktadır. Aslında bizim kadınlarımız ne kadar güçlü olduklarını 15 Temmuz gecesi tankların karşısında cesur duruşlarıyla tüm dünyaya göstermiştir. Bir hususu da özellikle belirtmek isterim. Her ne kadar kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında verilmişse de başörtülü kadınlarımız ancak 81 yıl sonra seçilme hakkını kazanabilmiştir. Merve Kavakçı’nın milletin oyuyla seçilmiş olmasına rağmen sırf başörtülü olduğu için kulaklarımızdan hâlâ silinmeyen “dışarı dışarı” sesleriyle Meclis’ten çıkarılmaya çalışılması, üstelik seçilmiş bir kadının Meclis’te olmaması için uğraş verenlerin arasında maalesef kadınların da olması demokrasi adına utanç vericidir. Çok şükür ki AK Parti’nin toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, ötekileştirmeyen özgürlük anlayışıyla tüm kadınlarımız seçilme hakkını elde etmiştir” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi Tamamlandı

Teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin, küresel paz…