Home FOTO GALERİ Nilüfer’de hedef engelsiz bir dünya

Nilüfer’de hedef engelsiz bir dünya

- Guncellenme Tarihi: 5 Aralık 2017 12:50
7 min read
Nilüfer’de hedef engelsiz bir dünya için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı etkinlikler düzenlendi. Halk Evi’nde açılan “Buradan Bak” sergisinde görme engelli bireylerin çalışmaları sergilenirken, “Engelsiz bir dünya için hataları bul” etkinliğinde de  engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi, engelsiz, eşit ve erişilebilir bir dünyaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen iki özel etkinliğe ev sahipliği yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki görme engelli bireylerin, sanat, seramik ve yaratıcı atölyelerinde eğitmenler eşliğinde yıl boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı “Buradan Bak” sergisi açıldı. Serginin açılışına, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile birlikte katıldı.

Engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştığı sorunlara dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu sorunların ortadan kaldırılması noktasında herkesin sorumlu olduğunu söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin bu yöndeki çalışmalarına değinen Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Kurum olarak, Nilüfer’i erişilebilir kılmanın ve herkes için eşit fırsatların yaratıldığı bir kent olarak tasarlamanın yanında, yaptığımız tüm sosyal çalışmalarda ve kentsel hizmetlerde yaşanan sorunlara kısa süreli çözümler bulmak yerine sorunları paydaşlarıyla ele alıp kökenine inme çabası içine giriyoruz. 2000 yılında engelliler masası kurarak yola çıktık. Engelli Hizmetleri Birimimiz, bu çabanın ürünü ve taşıyıcısıdır. Bugün burada açılışını yapmaktan mutluluk duyduğumuz ‘Buradan Bak’ sergisinde bu çalışma anlayışından doğan ürünleri beğeniye sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bize sanata ve hayata görme engelli bireylerin penceresinden bakma şansı verecek olan bu eserlerin hazırlanmasında payı olan tüm katılımcı, eğitmen ve gönüllü arkadaşlarımızın emeğine sağlık.”

Başkan  Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile birlikte sergiyi gezerek, çalışmaları tek tek inceledi. Sergide yer alan eserler, vatandaşların da büyük beğenisini topladı.

“ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN HATALARI BUL”

Halk Evi’ndeki diğer bir etkinlikte de engelli bireylerin, fiziksel çevre düzenlemelerinde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi. Engelli bireylerin yaşadığı sorunları gösteren iç ve dış mekan maketlerinin yer aldığı “Engelsiz bir dünya için hataları bul” etkinliğinde vatandaşlar, iç ve dış mekan maketlerindeki yanlışları bulabilmek için uğraş vererek, olması gerekenleri de öğrendi.

“Engelsiz bir dünya için hataları bul” etkinliğinde, fiziksel çevre düzenlemelerinin ve yapılı binaların, engelli bireylerin kullanımını zorlaştırıcı unsurlarına dikkat çektiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Aslında herkesin tüm farklılıklarına rağmen kullanabileceği çalışmaları yapmak çok basit. Ciddi anlamda maliyetli bir iş de değil üstelik. Planlama aşamasında engelli bireyler ve hareket kısıtlılığı olan kişiler için evrensel standartlara uygun bir düşünce yapısına sahip olunabilse ve bu kurallar yapım aşamasında devreye sokulabilse, bu sorunlar hiç yaşanmaz” dedi.

Büyük ilgi gören etkinlikte, maketlerde yer alan yanlışları bulan vatandaşlara, Bizim Ev’de üretilen çalışmalar armağan edildi.

“Buradan Bak” sergisi ve “Engelsiz bir dünya için hataları bul” maketi , 8 Aralık tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde vatandaşlar için açık kalacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…