Home FOTO GALERİ İZNİK’TE ANLAMLI KUTLAMA

İZNİK’TE ANLAMLI KUTLAMA

- Guncellenme Tarihi: 4 Aralık 2017 14:31
4 min read
İZNİK’TE ANLAMLI KUTLAMA için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Engelsiz Yaşam Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan programda ilk olarak Başkan Sargın ve Kaymakam Bayraktar konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşma da “Bugün İznik Kent Konseyi tarafından hazırlanan güzel bir etkinliğin içerisindeyiz.3 Aralık Dünya Engelliler günü olarak tescillenmiş bir gün. Fakat bizler her gün bu kardeşlerimiz ile bir araya gelerek onların hayatlarını kolaylaştırmak için İznik Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Amaç bu kardeşlerimizin toplumun içerisine kazandırmak. Burada da kardeşlerimiz ailelerinin de büyük çabalarıyla sosyal hayata entegre oluyorlar. Burada ki sergide de göreceğiz. Belki de birçoğumuzun beceremeyeceği el işlerini kardeşlerimiz burada yapıyor. Ülkemiz genelinde milyonlarca bedensel engelli fakat yürekleri ve kalpleri kocaman kardeşlerimizi temsilen burada toplandık. Bizde İznik Belediyesi olarak bu kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için yollar yapıyor, merkezler kuruyoruz. İçinde bulunduğumuz yer de bunlardan biri. Burası bir okul vazifesi görerek, eğitim veriyor. Biz her zaman bu kardeşlerimizin yanında olacağız” dedi.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar da konuşmasında “Hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için engelli veya engelli değil diye insanlar arasında böyle kategoriler oluşturmanın hiçbir mantığı yok. Böylesine güzel bir etkinliğe Kent Konseyinin sahip çıkmış olması, belediyemizin destek veriyor olması, halk eğitimin işin bir tarafında olması gerçekten el birliğiyle bu işe destek veriliyor olması örnek bir çalışma. Zaten olması gereken bu. Bu merkeze katkıda bulunan kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İznik Belediyesi Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri etkinlikte şiirler, oyunlar, tekerleme, şarkılar ve sema gösterisi oyunları ile misafirlerden büyük takdir toplarken, yıl boyu yaptıkları ürünleri de defile şeklinde izleyicilerle buluşturdular.

Kutlama programı, engellilerin, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte müzik eşliğinde eğlenmeleri ile sona erirken, protokol tarafından hediyeler takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…