Home FOTO GALERİ AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç

- Guncellenme Tarihi: 2 Aralık 2017 14:02
3 min read
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Düzce Milletvekili, Alt Komisyon Üyesi Ayşe Keşir ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nu ziyaret ederek Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyon çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vekil Gözgeç; İşkur, Ziraat Odaları, Tarım Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile gerçekleştirilen kadın çiftçilerin eğitim programlarından çok verimli sonuçlar alındığını, bu programların devamını; mevsimlik tarım işçilerinin şartlarının iyileştirilmesi, tarım Bağkur’lu kadın çiftçilerin desteklenmesi hakkında çözüm önerilerini iletti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vekil Gözgeç; “Alt Komisyonumuzun amacı, kırsal alanda kadının sahip olduğu güçlerin ortaya çıkarılması; eğitim, sağlık, tarımsal üretim, girişimcilik, pazarlama, örgütlenme, sosyal güvenlik gibi alanlarda desteklenmesi; kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması; bu alanda yapılanların, sorunların tespiti ile çözüm önerilerinin getirilerek kadın istihdamının kırsal alanda daha da artırılmasıdır. Bu vesileyle, yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde alt komisyon toplantılarımızda; Bakanlıkların ve kamu kurumlarının temsilcilerini, akademisyenleri, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Birleşmiş Milletler temsilcilerini dinledik. Saha çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar sonucu komisyon raporumuzu tamamladık. Şuan yaptığımız komisyon raporunda yer alan sorun ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Sayın Bakanımızı ziyaret ettik, raporumuzu sunduk. Raporumuz hazırlık aşamasında. Raporumuz sonucunda alınacak kararlar ile Güçlü kadınlarımızla daha güçlü bir Türkiye olacağımıza inanıyorum” Dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…