Home FOTO GALERİ YEPSAN HAVACILIK AŞ, BOEING’İN KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİNE DAHİL OLDU…

YEPSAN HAVACILIK AŞ, BOEING’İN KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİNE DAHİL OLDU…

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2017 14:27
5 min read
YEPSAN HAVACILIK AŞ, BOEING’İN KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİNE DAHİL OLDU… için yorumlar kapalı
0

BURSA – İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’nin (SAHA), geçtiğimiz Ekim ayında 89 üyesi için başlattığı SAHA-BOEING Buluşmaları ve ikili iş görüşmeleri çalışmasının ilk somut sonuçları alındı. Bursa merkezli YEPSAN Havacılık AŞ ile Gür Metal ve Yüksel Kompozit firmaları BOEING’in küresel tedarikçisi olarak açıklandı.

 

YEPSAN Havacılık AŞ’nin BOEING’in küresel tedarikçisi olarak kabul edildiği, 28 Kasım 2017 tarihinde İstanbul’da BOEING Türkiye Millî Havacılık Planı kapsamında Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayelerinde gerçekleşen Havacılık Sanayii Geliştirme Programı Açılış Töreni ve Konferansında duyuruldu.

 

YEPSAN Havacılık AŞ’nin BOEING’in küresel tedarikçisi olarak kabul edilmesini değerlendiren YEPSAN Havacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, “Bursa’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde sürdürülen Savunma ve Havacılık Kümelenmesi ile İstanbul’daki Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (SAHA) ve Ankara’daki OSTİM Savunma Havacılık Kümelenmesi çalışmalarının içinde yer almış olmanın faydalarını görmeye başladık. Bu arada Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile TAI-TUSAŞ yetkililerinin de özel sektördeki havacılık faaliyetlerinin gelişmesinde olağanüstü gayretlerinden çok memnunuz. Çok yakında AIRBUS ile de benzeri çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

İstanbul’da gerçekleştirilen Konferansta ayrıca, Boeing ve SSM’in başlattığı tedarikçi geliştirme programı ve çerçevesinde hareket tarzlarının neler olacağı, EYDEP Projesi ile nasıl eklemlendirileceği Boeing ve SSM yetkililerince açıklandı.

Başbakanlık Baş Danışmanı ve SAHA İstanbul Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan, SSM Müsteşar Yardımcıları Dr. Celal Sami Tüfekçi ile Serdar Demirel, Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Uçak Daire Başkanlığı Abdurrahman Şeref Can, TAI Genel Müdürü Temel Kotil, THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman, Kale Havacılık Genel Müdürü Latif Cengiz, BOEING Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl ve üst düzey Boeing tedarik yetkilileri katıldığı Konferans kapsamında yapılan panellerde tedarik sürecinin hızlandırılması ve KOBİ düzeyindeki firmaların tedarikçi listelerinde yer almalarının sağlanması için başlatılan yeni sürecin detayları paylaşıldı.

 

SAHA İstanbul ile Boeing’in daha yakın çalışabilmesi için Boeing’in Teknopark İstanbul’da tedarikçi irtibat ofisi açılması talebi yinelendi ve bu konudaki çalışmada sona gelindiği ifade edildi. Ayrıca Kuzey Marmara Bölgesindeki firmaların EYDEP faaliyetlerinin SAHA İstanbul bünyesinde SAHA EYDEP olarak gerçekleşeceği ve bu nedenle Boeing’in bu bölgedeki çalışmalarında SAHA İstanbul ile daha yakın çalışması gereği vurgulandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…