Home FOTO GALERİ Tahtakale Çarşısı’na Estetik Dokunuş

Tahtakale Çarşısı’na Estetik Dokunuş

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2017 14:34
3 min read
Tahtakale Çarşısı’na Estetik Dokunuş için yorumlar kapalı
0

Tarihi Çarşı Hayat Buluyor

– Dündar, “Çalışmalarımız Bölgeye Ticari Hareketlilik Kazandıracak”

 

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmaları ile modern bir görünüme kavuşuyor.

 

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen ‘Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında bölgedeki 54 dükkanın tamamının çatıları yenilendi. Yeni yağmur iniş boruları ve oluklar takıldı. Pencere ve kapı doğramaları değiştirilen dükkanlara yeni kepenkler takıldı. Dükkanların cephe çalışmalarının tamamlanmasının ardından 24 pazar tezgahı için de açılır kapanır tente yapılacak. Dükkanların cephe yenileme çalışmalarının yanı sıra çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması için de çalışmalar başlatıldı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmalar hakkında bilgi vererek , “Tarihi çarşılarımızdan biri olan Tahtakale Çarşısı, Bursa için büyük önem taşıyor. Burası zamanın etkisiyle eskimiş ve çöküntü halini almaya başlamış. Burada eski ile yeni birbirine karışmış durumda. Çalışmalarımızdaki asıl amacımız yenilemeyle birlikte bölge esnafının ticari aktivitesini de korumak. Çalışmalarımız bittiğinde burası bir cazibe merkezi olacak. Uludağ köylerinde yetişen taze sebze meyveler burada doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşacak. Tahtakale Çarşı da yenilenen yüzüyle ticari hareketliliğin yaşandığı en önemli noktalardan biri olacaktır” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …