Home FOTO GALERİ KADINLAR TİYATRO EĞİTİMİ ALIYOR

KADINLAR TİYATRO EĞİTİMİ ALIYOR

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2017 14:44
3 min read
KADINLAR TİYATRO EĞİTİMİ ALIYOR için yorumlar kapalı
0

KONSEY’DEN KADINLARA TİYATRO EĞİTİMİ

Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Mudanya Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde “Yaratıcı Drama ve Tiyatro Kursu” açtı. Drama ve Sahne Sanatları Eğitmeni Özlem Kurt’tan haftada iki gün 8 saat eğitim alan 20 kursiyer, ilk sahne deneyimlerini 2018 yılı Mayıs ayında Mudanyalılarla paylaşacaklar.

Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Ekim ayında açılan “Yaratıcı Drama ve Tiyatro Kursu”ndaki 20 kadın kursiyer, öğrenimlerini heyecanla sürdürüyor. Tiyatroya ilgi duyan fakat bugüne kadar bu alanda eğitim alma fırsatı bulamamış kadınlar için başlatılan kursta kursiyerler, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere 4’er saatten haftada 8 saat eğitim alıyor.

Drama ve Sahne Sanatları Eğitmeni Özlem Kurt’un öğreticiliğinde Çarşamba günleri konsey binasının alt katında, Cuma günleri ise Emniyet Müdürlüğü karşısındaki Mudanya Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitimlerde kadınlar, önümüzdeki yıl Mayıs ayına kadar devam edecekleri eğitimlerde tiyatro tarihinin yanı sıra, ses-nefes çalışmaları, dikkat ve doğaçlama üzerine teknikler ile temel oyunculuk ve diksiyon konularında da öğrenim imkanı bulacaklar.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İpek Demirtaş, kadınların büyük ilgi gösterdiği kursun açılmasına destek veren Konsey Başkanı Soyer Kazancı ile HEM Müdürü Remzi Ataman’a teşekkür etti. Kurs eğitmeni Özlem Kurt’un program kapsamında vereceği eğitim sonunda, kursiyerlerin de ilk sahne deneyimlerini Mudanyalılarla paylaşma imkanı bulacağını kaydeden Demirtaş, tiyatrocu kadınların, alacakları eğitimler sonunda Elçin Elmalıoğlu Karaahmet, Özgür Yamacı, Erhan Erginsu ve Ayşegül Seda Demir’in yazdığı, Özlem Kurt’un uyarladığı ‘Macbeth Abla’ isimli oyunun sergileyeceğini söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…