Home FOTO GALERİ MMO Bursa Şubesi’nde Bor ve Enerji Semineri

MMO Bursa Şubesi’nde Bor ve Enerji Semineri

- Guncellenme Tarihi: 29 Kasım 2017 13:41
2 min read
MMO Bursa Şubesi’nde Bor ve Enerji Semineri için yorumlar kapalı
0

MMO Bursa Şubesi’nde Seminerler Devam Ediyor

BURSA- TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bor ve Enerji seminerini MMO Bursa Şube Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

Makina Mühendisi Hannan Öngü tarafından verilen seminerde Bor madeninin Türkiye tarihi anlatıldı. 21.yy’ın enerji kaynağının hidrojen olduğunu belirten Öngü, hidrojenin depolanması, nakli ve kullanımında sıkıntılar olduğunu ve bu sıkıntıların çözümünün bor madeni sayesinde mümkün olacağını söyledi.

Bor madeninin Türkiye’de, Balıkesir, Bigadiç, Susurluk, Bursa M.Kemalpaşa, Eskişehir Seyitgazi, Kütahya Emet’ten çıkarıldığını söyleyen Öngü, “Dünyada bilinen tüm bor rezervlerinin %75’i Türkiye’dedir. Dünya kaynaklarının %75’i Türkiye’de olduğundan, bor önemli ve aranan ürünler arasındadır. Bu rezerv yaklaşık olarak 400 yıl süre ile dünya ihtiyacını karşılamak demektir” dedi. Öngü bu potansiyel doğrultusunda, Türkiye’nin 50 ve 80 yıl arasında bor madeni konusunda tek ülke olacağını ifade etti.

MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, seminere katılımlarından dolayı katılımcılara ve Hannan Öngü’ye teşekkür ederek Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığından kurtulmasının bor gibi alternatif enerji kaynaklarının ülke çıkarları doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …