Home FOTO GALERİ KUMYAKA NARENCİYESİ ÜRETİCİ PAZARLARINDA TEZGAHA ÇIKACAK

KUMYAKA NARENCİYESİ ÜRETİCİ PAZARLARINDA TEZGAHA ÇIKACAK

- Guncellenme Tarihi: 29 Kasım 2017 13:20
3 min read
KUMYAKA NARENCİYESİ ÜRETİCİ PAZARLARINDA TEZGAHA ÇIKACAK için yorumlar kapalı
0

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Mudanya Meyve Üreticileri Birliğ Başkanı Fazlı AYDOĞAN, Kumyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramiz BATMAZ’la Kumyaka narenciyesini değerlendirmek üzere görüş birliğine vardı.

Kumyaka’da belirli bir bölgedeki hava akımının etkisiyle doğal olarak yetişen ve çok lezzetli olan mandalina, portakal, kivi, avokado, limon, şadok veya pomelo diye bilinen Greyfurt ve portakal karışımı ağaç kavunu olarak ta bilinen bir meyve artık Mudanya Meyve Üreticileri Birliği üretici pazarlarında tüketici ile buluşacak.

Kumyaka’da ki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz BATMAZ’ı ziyaret eden Birlik Başkanı AYDOĞAN kumyakalıların bahçelerinde doğal olarak yetişen narenciye ürünlerinin olabildiğince değerlendirilmesi için ürünü üretici pazarlarına taşımak istediklerini ve kooperatif başkanı BATMAZ’ın olumlu yanıt vermesiyle harekete geçtiklerini söyledi. AYDOĞAN “Doğal ürün sağlığımız için kıymetlidir. Dalından yere düşerek heba olan böylesine güzel ürünleri halkımızla buluşturmak istedik. Kooperatif Başkanı BATMAZ’a ve bizlere yakın ilgi gösteren Kumyakalılara gönülden teşekkür ederim” dedi.

Kooperatif Başkanı BATMAZ ise “Bahçelerimizde bolca üretilen birbirinden lezzetti narenciye ürünlerini Kumyaka kadınları reçel ve marmelat yaparak ekonomimize kazandırmakta. Ancak ürün bolluğu nedeniyle belli bir miktar narenciye ya dalında kurumakta yada toprağa düşerek heba olmaktadır. Birlik Başkanaı AYDOĞAN’a ince düşüncesinden dolayı teşekkür ediyor projenin halkımıza faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

BAKINIZ ŞADOK ;

http://mucizeiksirler.blogspot.com/2009/12/agac-kavunu-sadok-faydalar.html

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …