Home FOTO GALERİ GÖZGEÇ; YENİŞEHİR’DE YENİŞEHİRLİLER İLE TARIMI KONUŞTU

GÖZGEÇ; YENİŞEHİR’DE YENİŞEHİRLİLER İLE TARIMI KONUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 29 Kasım 2017 13:51
5 min read
GÖZGEÇ; YENİŞEHİR’DE YENİŞEHİRLİLER İLE TARIMI KONUŞTU için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Yenişehir ilçesinde, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil, AK Parti ilçe koordinatörü İbrahim Toprak, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, İlçe Tarım Müdürü, Muhtarlar Derneği Başkanı, Yenişehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Hizmet Müdürü, Yenişehir Düşünce Kuruluşu, AK Parti İlçe Kadın Kolları ve Yenişehir HAGEL Hayvancılığı Geliştirme temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Yenişehir İlçesinin tarımı, sorunları, öneriler ve projeler ele alındı.

AK Parti Yenişehir ilçe teşkilatında gerçekleşen toplantı sonrası konuşan vekil Gözgeç; “ Burada aslında bir düşünce fırtınası yaptık. Burada, tarım il müdürümüz, ziraat odalarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız burada; yani tarımın bütün paydaşları ile bir araya gelip daha güzel, daha iyi ne yapabiliriz, bunu konuştuk. Çünkü biliyorsunuz, Bursa aynı zamanda marka kentlerimizden; turizm kenti, sanayi kenti ve bir tarım kentidir. 2012 verilerine göre nüfuzun % 11i kırsalda yaşıyor. Dolayısıyla tarımın daha iyi sürdürülebilmesi ve güvenebilir gıda arzının hayata geçirilmesi gerekiyor. Öncelikle çiftçilerimizin bilgi ile buluşması daha sonra bu bilgiyle buluşması sonucu pazarlamam tekniklerinin pazarlama olanaklarının geliştirilmesi gerekiyor. Bu konuda gerçekten hükümetimizin çok önemli destekleri var. 2002- 2016 yılları arasında tarım bakanımızın yaptığı destek 1milyar 144 milyon, yine geçen yıl genç çiftçi destek projelerinde 8 proje onaylanmış ve Yenişehir’e 248 bin lira destek verilmiş durumda. Tarım il müdürlüğümüzün ve Yenişehir ilçe tarım müdürlüğümüzün önemli çalışmaları var. İşletmelere yönelik tarım danışmanlığı çalışmaları var.” Dedi.

Vekil Gözgeç konuşmasının sonunda; “Tarım Bakanımız bir çok öneriye açık. Verilen fikirleri hayata geçirmede; biz kadın vekillerle toplantı yaptı, yine aynı şekilde, diğer tarım alanında ilgilenen vekillerimizle de peyderpey toplantı yapıyor. Yani bu konuda önerileri açık bir bakanımız, dolayısıyla bizde buradan gelen önerileri bakanımıza ileteceğiz. Olabilecek konuları hayata geçirmek için ilçe başkanımız, belediye başkanlarımız, il başkanımız, milletvekillerimiz yani Bursa’mızın tüm dinamikleriyle birlikte çalışacağız. Toplantımıza katılan, bizlere fikirleriyle destek olan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…