Home FOTO GALERİ GÖZGEÇ, KADIN SEYİSLER İLE BİRLİKTE

GÖZGEÇ, KADIN SEYİSLER İLE BİRLİKTE

- Guncellenme Tarihi: 26 Kasım 2017 17:57
3 min read
GÖZGEÇ, KADIN SEYİSLER İLE BİRLİKTE için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyon Başkanı Emine Yavuz Gözgeç Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün “Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor” projesi kapsamında eğitim gören kızları ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Jokey Kulubü Derneği arasında imzalanan protokol sonucu oluşturulan “Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor” projesi ile verilen eğitim alanında İncelemelerde bulunan Vekil Gözgeç; “Kadın seyis adayları ile bir arada olmaktan çok memnunum. TBMM’nde başkanlığını yaptığım Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi adı altında alt komisyonumuz var. Biz bu komisyonda özellikle kırsalda kadınlarımızın girişimciliğinin artması için neler yapabiliriz, bunların önündeki engelleri nasıl kaldırabiliriz, eğer bu konuda bir mevzuat değişikliğine ihtiyaç var ise, bu değişikliği nasıl yapabiliriz gibi çalışmalar yapıyoruz. Ama en önemlisi bu konuda farkındalık yaratmak. Görüyorum ki bu farkındalığı İl Tarım Müdürlüğümüz yaratmış. Emek yogun işlerde genellikle kadınlarımız var ama biz kadın gücünün her alana sirayet edebileceğini düşünüyoruz. Nüfusumuzun yaklaşık %50’sini kadınlarımız oluşturuyor. Bu %50’nin ekonomiye aktif katılabilmesi lazım ki, kalkınan ülkeler arasında yüksek seviyelere gelebilelim.” Dedi.

Vekil Gözgeç konuşmasının sonunda “Biz burada çalışmaları inceledik, arkadaşlarımız oldukça başarılı. Biz her zaman buradaki arkadaşlarımızın destekçesi olacağız, beraber çalışacağız. Bu güzel proje için emeği geçenleri ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …