Home FOTO GALERİ AKILLI BİSİKLET KİRALAMA SİSTEMİ GEMLİK’E GELİYOR

AKILLI BİSİKLET KİRALAMA SİSTEMİ GEMLİK’E GELİYOR

- Guncellenme Tarihi: 23 Kasım 2017 13:49
5 min read
AKILLI BİSİKLET KİRALAMA SİSTEMİ GEMLİK’E GELİYOR için yorumlar kapalı
0

Büyüyen Gemlik’te her geçen gün artarak devam eden şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak bisikletli ulaşım için ilk adım atıldı. İlk olarak Kayseri’de uygulamaya başlanılan ve şimdilik 7 vilayette başarıyla uygulanan bisikletli şehir içi ulaşımı yakında Gemlik’te uygulanmaya başlayacak.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, önceki gün başkan yardımcısı Ahmet Avcı, beraberinde meclis üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte Kayseri Büyükşehir belediyesinin başarıyla uyguladığı  KAYBİS projesini inceledi. Kayseri Büyükşehir belediyesinin yaptığı yerli proje ile hayata geçirilen bisikletli taşımanın Gemlik’te uygulanması için ilk adımlar atıldı.

Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ile başlayan inceleme programı kapsamında Kayseri Ulaşım Genel Müdürü ziyaret edilerek proje hakkında brifing alındı. Brifing sonrası üretim atölyesi ve bisikletleri inceleyen Gemlik belediyesi heyeti uygulamanın içeriği hakkında ayrıntılı bilgiler alıp, sorularını sordular. Üretim aşamasından kullanım aşamasına bütün aşamaları inceleyen heyet uygulamaya tam not verdi.

Kayseri’de ilk olarak 2009 yılında 17 km’lik hat ve 21 istasyonla uygulanan KAYBİS projesi geçen zamanla 55 istasyona, 400 bisiklet ve 26 bin üye kullanıcıya ulaştı. Üç ayrı uygulama amacı taşıyan KAYBİS projesinde sosyal sorumluluk ve turizmin yanı sıra ulaşımda rahatlık amaç güdüldü.

İnceleme sonunda açıklama yapan Gemlik belediye başkanı Refik Yılmaz, uygulama sırasında şehir içi trafiğine ne kadar toplu taşıma aracı yada özel araç azaltırsak trafiği o denli rahatlatırız dedi. Yılmaz açıklamasında Gemlik’te uygulanacak şekli ile de bisiklet kullanımı ile şehir içi trafiğinin zamanla ciddi ölçüde azalacağını vurguladığı sözlerine şöyle devam etti:

Projeyi ilk duyduğumuzda geniş çaplı araştırmalara başladık, Mersin, Muğla, Antep başta olmak üzere 7-8 yerde uygulanmaya başlanılan projenin başarılı olduğunu tespit ederek ilçemizde nasıl uygulayabileceğimi araştırdık. Şimdilik (T) şeklinde uygulamayı düşündüğümüz güzergahlarımızda, Manastır sahili, üniversite bölgesi ve odun depoları bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız bisikletli taşımayı önümüzdeki süreçte yaygınlaştırmayı hedefliyoruz diye sözlerini sürdüren Yılmaz, gündelik ulaşımı kolaylaştıracak ve mümkün mertebe gaz kullanımını azaltacak proje ile 4 istasyon kurmayı hedefliyoruz. Daha evvel bu sistemler yabancı ülkelerden alınıyordu, yerli sermaye ile Anadolumuzun yükselen yıldızı Kayseri Beledeyimizi de tebrik ediyoruz, Gemlikimizi de hayırlı olsun.

Proje önümüzdeki günlerde ihale edilerek Gemlik’te hayata geçirilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…