Home FOTO GALERİ Geri Dönüşümden Sevgi Mağazasına

Geri Dönüşümden Sevgi Mağazasına

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2017 13:18
4 min read
Geri Dönüşümden Sevgi Mağazasına için yorumlar kapalı
0

Geri Dönüşüm, İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürüyor

Osmangazi Belediyesi Geri Dönüşüm İle Sevgi Dağıtıyor

Osmangazi Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarında bir ilke daha imza atarak ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Okullarda yarışma kapsamında toplanan giysiler, Sevgi Mağazası’nda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Geri dönüşümde öncü işler yapan Osmangazi Belediyesi; yağ, pil, elektronik atık ve kullanılmayan kıyafetler ile birçok alanda gelecek nesillerin bilinçlenmesine ilişkin çalışmalarını yürütüyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışmalar kapsamında çocuklara çevre bilinci kazandırmak, atıklardan görülebilir bir değer üretmek ve özendirmek adına çalıştıklarını söyledi. Dündar, gençlere atıkları ayrı ayrı toplama alışkanlığı kazandırılırken, kullanılabilir durumdaki giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıyla da vatandaşlar arasındaki yardımlaşmanın pekiştiğini belirtti.

Geri Dönüşümün Kıyafetleri Yüz Güldürüyor

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle vatandaşların eskiyen ancak kullanılabilir durumda olan kıyafetleri atmamak için Osmangazi Belediyesi’ne başvuru yaptıklarını dile getirdi. Yarışma kapsamında da toplanan kıyafetler, ekipler tarafından okullardan teslim alındıktan sonra tartılıp teslimata ilişkin bilgiler kaydediliyor. Toplanan kıyafetler arasında kullanılabilir, temiz

elbiseler ‘Sevgi Mağazası’na getirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşların beğenisine sunuluyor. Kullanılamayacak durumda olanlar ise doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlıyor.

“Ekonomiye de Vatandaşa da Katkı Sağlıyoruz”

Geri dönüşümle ekonomiye ciddi katkı sağladıklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Giysiler, Okullardan poşetli sistemle toplanıyor. Belli bir miktara ulaştığı zaman Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz aranıyor. Ekipler de okullara geri dönüşüm aracıyla gidip malzemelerin kaydını yaparak alıyor. Özellikle kullanılabilir durumdaki giysiler, ‘Sevgi Mağazası’na bırakılarak ihtiyaç sahiplerinin kullanması için teslim ediliyor. Böylece dönüşümde de vatandaşın hayatına dokunuyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…