Home FOTO GALERİ Bozbey yerel yönetim deneyimlerini Balıkesir’de anlattı

Bozbey yerel yönetim deneyimlerini Balıkesir’de anlattı

- Guncellenme Tarihi: 20 Kasım 2017 13:34
5 min read
Bozbey yerel yönetim deneyimlerini Balıkesir’de anlattı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Akademisi 2. Eğitim programına katılarak deneyimlerini paylaştı. Bozbey, Nilüfer’in örnek projelerini aktardı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Akademisi 2. Eğitim programına konuk olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 1999 yılından bu yana hayata geçirilen uygulamaları anlattı. CHP Balıkesir İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Bozbey, Nilüfer’de sosyal demokrasi anlayışına yakışır biçimde insan odaklı, katılımcı ve kent planlamasında da hizmetlerin eşit dağılımını sağlayarak toplumun mutluluğunu hedefleyen bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini kaydetti.

Nilüfer’de tüm dezavantajlı gruplara yönelik projeler ürettiklerini hatırlatan Başkan Bozbey, yenilikçi projelerin üretilmesi için de Nilüfer İnovasyon Merkezi’ni kurduklarını söyledi. Yaklaşık 4 saat süreyle çalışmaları anlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel yönetimlerde insan odaklı çalışmaların önemine dikkat çekti.

Nilüfer’de göreve geldiği günden itibaren değişimi yönettiklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Çağdaş bir kent için odak noktalarımız; katılımcılık, eşitlik, vicdan, demokrasi, sosyal belediyecilik ve özgürlük. Biz Nilüfer’e; ‘Spor kenti, sağlık kenti, eğitim-bili-teknoloji kenti, üretim kenti, paylaşma ve dayanışma kenti, çevre kenti, planlı gelişim kenti, kültür ve sanat kenti’ diyoruz. Tabii ki önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun “Yurt sevgisi, ona verilen değerle ölçülür” sözü örnek aldığımız bir ifadedir. Biz bunları tek başımıza yapmış değiliz. Çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, halkla beraber yaptık. Ben sadece onların temsilcisi oldum” dedi.

Etkinliğin soru cevap kısmında katılımcılardan gelen ‘Sizin için önemli olan proje hangisidir? sorusuna Başkan Bozbey, “Arasta projesi benim için çok önemli. O da bizim demokrasi alanı dediğimiz bir alan. Uzun yıllardır uğraş verdiğimiz bir proje ve maliyeti çok yüksek. 81 ilin yaşayan evlerini bulduk, aynı mimarisiyle, hikayesi olan evleri yapıyoruz orada. Hemşehri derneklerini orada toplayacağız, arasta ticari alanları oluşturuyoruz. Aynı zamanda da Balkanlar’dan ve Kafkaslar’dan da evler yapılıyor. Aslında Balkanlar’dan Kafkaslar’a barışın projesini yapıyoruz. Oraya Edirneli de,

Diyarbakırlı da, Bingöllü de, Trabzonlu da gelecek oraya. Hemen hemen binaların yüzde 70-80’inin kabasını tamamladık” diye konuştu.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Bişkin de “Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından, toplumcu belediyeciliğin ve sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen ve Bursa’da ilçesini marka yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i aramızda ağırlamaktan mutluluk duydum ve kendisine çok teşekkür ediyorum” diyerek Bozbey’e plaket verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu’nda Tarihi Adım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riy…