Home FOTO GALERİ TÜMSİAD BURSA’DA DEVLET DESTEKLERİ VE HİBE KONUŞULDU…

TÜMSİAD BURSA’DA DEVLET DESTEKLERİ VE HİBE KONUŞULDU…

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2017 14:47
9 min read
TÜMSİAD BURSA’DA DEVLET DESTEKLERİ VE HİBE KONUŞULDU… için yorumlar kapalı
0

ARSLAN: ELEŞTİRMEK KOLAY AMA BİZİM DE BİRŞEYLER YAPMAMIZ LAZIM.

·         ADNAN KAHRAMAN: İŞ İNSANLARINDA TEŞVİK VE HİBE ANLAMINDA YETERLİ İSTEK VE ARZU YOK.

BURSA – Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Çırağan Söyleşilerinin 27.’si “Devlet Destekleri ve Hibeleri” konu başlığında düzenlendi.

Devlet tarafından işletmecilere ve girişimcilere verilen teşvik, destek ve hibeler hakkında iş insanlarını ve ilgilileri bilgilendirmeyi amaçlayan TÜMSİAD Bursa Şubesi, etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda TÜMSİAD Genel Merkezi’nin kendi bünyesinde oluşturduğu Proje Yönetim Merkezi Komite Başkanı Adnan Kahraman ve uzmanlar Muammer Eruz ile Caner Karadağ “Devlet Destekleri ve Hibeleri” konusunda seminer verdi.

İş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan yaptı. Arslan, “Sivil toplum kuruluşlarında bir araya gelinerek bazı konular hakkında tartışılması, bir takım inisiyatifler oluşturulması yani kolektif aklın harekete geçirilmesi çok önemli” dedi.

“TÜMSİAD OLARAK HER ZAMAN İŞ İNSANLARININ YANINDAYIZ”

Arslan şunları söyledi: “Dünyadaki rekabet şartları, yeni gelişmeler, yerinde durmayan teknoloji bizleri dünyayı ve tüm gelişmeleri yakından takip etmeye, işlerimizle dertlenmeye, çevremizle istişare yapmaya zorluyor. Eleştirmek çok kolay dilin kemiği yok. Devlet şunu yapsın, bu diğerini yapsın demek kolay. Ama bizim de bir şeyler yapmamız lazım. Bizde buradan yola çıkarak uzman arkadaşlarımızla üyelerimizi bir araya getirip her gelişmeden haberdar olmak, ortak akıl oluşturabilmek adına çalışmalar yapmaya çabalıyoruz. Biz TÜMSİAD olarak legal ve eşitlik kavramlarından taviz vermeden her türlü yardımı yapmaya, kamuoyu oluşturmaya, bakanlık nezdinden girişimler yapmaya hazırız. Yeter ki doğru proje ve fikirlerle bizlere gelin.”

Arslan’ın konuşmasının ardından gerçekleşen seminerde Nuras Yönetim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Adnan Kahraman, TÜMSİAD Genel Merkez bünyesinde kurulan Proje Yönetim Merkezi çalışmaları kapsamında 40 ili dolaştıklarını ve iş adamlarına devlet hibe ve destekleri konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını belirtti.

 

“İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Kahraman şöyle devam etti: “TÜMSİAD üyelerine özel bir çalışma olan ve 2 yıldır sürdürülen Proje Yönetim Merkezi, TÜMSİAD üyelerine ait projelerin hibelerini ücretsiz yapıyor. Böylece üyeler bir riske girmeden hibelerden, teşviklerden ve projelerden faydalanabiliyor. İş birliği ve güç birliği bizim için önemli. Bunun en güzel örneği son olarak Kocaeli’de gerçekleşti. 5 Pimapen bayiini bir araya getirip bir Pimapen fabrikası kurduk. Şu anda içeride 30 kişi çalışıyor. Bunun tamamını hibe ve projeyle finanse ettiler. 1 milyonluk bir yatırımı kendileri 300 bin lira ile yapmış oldular. Bu tarz projeler yapıyoruz, bunun yanında ar-ge ve ür-ge projeleri de yapıyoruz.  Proje Yönetim Merkezinin faaliyette olduğu bu 2 yılda üyelerimiz bu projelerden 7 milyon TL bir edinim elde etti.”

“HİBELER TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE İŞ YAPAN TÜM VATANDAŞLARIN HAKKIDIR”

Türkiye genelinde teşvik ve hibelere iş insanlarının pek inanmadığını ifade eden Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü: “Hibeler Türkiye Cumhuriyeti’nde iş yapan tüm vatandaşların hakkıdır. KOSGEB’in ve Dış Ticaret Müsteşarlığının verdiği hibeler Türkiye Cumhuriyetinde faaliyet gösteren her firmanın garanti alacağı desteklerdir. Bunları almama veya alamama diye bir şey yok. Ama insanlarımız müracaat dahi etmiyor. Proje anlamında yapılan danışmanlık hizmetleri bir standarda oturmadığından yeterli ve gerekli müracaatlar olmuyor. Yanlış yönlendirmelerle canı yanan sanayicide ve çevresinde olumsuz bir algı oluşuyor ve sonunda dalga dalga ‘teşvik alamıyoruz’ algısı yayılıyor. Oysaki Bakanlıklar ve Devlet sanayiciyi desteklemek için elinden geleni yapıyor. Devlet cebinizden cüzdanı alıp içine para koymaz. Anneniz bile siz ağlamadan süt vermedi. İş insanlarında teşvik ve hibe anlamında yeterli istek ve arzu maalesef yok.”

“PARAYI HİBE OLARAK ALIRSAK BİZDE KALIYOR ALAMAZSAK AVRUPA’YA GİDİYOR”

Kahraman sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye Gümrük Birliği’ne girdiği gün, ülkede toplanan gümrük vergilerinin tamamı Avrupa Birliği Merkez Bankası’na gidiyor. Avrupa Birliği de bu parayı bizlere Hibe Fonu diye veriyor. Yani bizim paramızı bize vererek mübarek bir iş yaptığı algısı yaratıyor. Bu parayı hibe olarak alırsak bizde kalıyor alamazsak da tekrar Avrupa’ya gidip rakiplerimizin cebine giriyor. 94 yılından bu yana Avrupa Birliği’nden hibelerle ilgili alınan bütün para 60 milyar dolar. Alabileceğimiz para 720’ydi. Geriye kalan 660’ı gitti. Bu bizim kaybımız. O sebeple sanayici hibe ve destekleri almak zorunda. TÜMSİAD Proje Merkezi’nin kurulmasının birinci amacı buydu.”

Program sonunda TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan tarafından semineri veren Proje Yönetim Merkezi uzmanları Adnan Kahraman, Caner Karadağ ve Muammer Eruz’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…