Home FOTO GALERİ Nilüfer Belediyesi’ne Süreklilik Ödülü

Nilüfer Belediyesi’ne Süreklilik Ödülü

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2017 14:35
5 min read
Nilüfer Belediyesi’ne Süreklilik Ödülü için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi bu yıl bir kez daha Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle değer görüldü. “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Proje Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda, Nilüfer Belediyesi’nin sürdürdüğü  “Işığın Kenti Apollonia Yeniden Doğuyor” kazı çalışmaları için Süreklilik Ödülü verildi.

 
Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 16’ncısı düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda kazanan belediyelere ödülleri törenle verildi.

Nilüfer Belediyesi de Gölyazı’da gerçekleştirdiği kazı çalışmaları nedeniyle, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Nilüfer Belediyesi’nin “Işığın Kenti Apollonia Yeniden Doğuyor” isimli kazı çalışması, “Farklı disiplin ve ölçeklerde devam ettirdiği istikrarlı koruma projeleri” kapsamında “Süreklilik Ödülü” aldı.

69 belediyenin 143 proje ile başvuruda bulunduğu yarışmanın ödül töreni, Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX) kapsamında Antalya EXPO Center’da düzenlendi.

Ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç katıldı.

Nilüfer Belediyesi’nin ödülünü, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun’a Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç verdi.

Koruma alanında bütüncül bir programı ve kapsamlı senaryoları uzun süre istikrarlı bir biçimde uygulamaya devam etmesi nedeniyle Süreklilik Ödülü’ne değer görülen Nilüfer Belediyesi, geçen yıl

geniş kapsamlı kentsel koruma programı sunarken, bu yıl da söz konusu programın uygulama aşamasında gözle görülür yol katetti.

MÜZE PARK OLUŞTURULACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ile, 2016 yılı Ağustos ayında, Gölyazı Mahallesi Nekropol (Antik mezarlık) alanında, Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle, Bursa Müze Müdürlüğü başkanlığında ve Prof. Dr. Mustafa Şahin’in bilimsel danışmanlığında başlatılan kazılar, kutsal alan ve Kız Ada Apollon Tapınağı kurtarma kazı çalışmalarıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarıyla ortaya çıkarılan kalıntılar, korugan projesiyle koruma altına alınıyor. Çalışmalar kapsamında, arazinin doğal yapısına müdahale etmeden gezi yolları, görsel anlatımlı bilgilendirme tabelalarıyla tüm güvenlik önemleri alınmış bir müze park oluşturulması hedefleniyor.

Arkeolojik kazılar ilerledikçe elde edilen eserlerin yerinde sergilenebilmesi için kurulacak müze, çevresinin 2500 yıllık tarihini öğretici faaliyetler ve bilgilerle turistlere aktarabilecek çağdaş bir yapı olarak tasarlanacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …