Home GÜNCEL İstanbul Merkezinde Oturmak ve Uygun Fiyatlı Ev Almak İsteyenler: Fatih Tam Size Göre!

İstanbul Merkezinde Oturmak ve Uygun Fiyatlı Ev Almak İsteyenler: Fatih Tam Size Göre!

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2017 14:09
6 min read
İstanbul Merkezinde Oturmak ve Uygun Fiyatlı Ev Almak İsteyenler: Fatih Tam Size Göre! için yorumlar kapalı
0

Fatih satılık evlerkonusunda en büyük avantajı yeni konut projeler sayesinde yakalıyor. Özellike Balat ve Karagümrük’te yapılan kentsel dönüşümçalışmaları ilçenin modern yapıya kavuşmasını sağlıyor.

İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan Fatih, pek çok avantajı ile yatırımcıyı kendine çekiyor. Özellikle İstanbul’un cazibe merkezlerinden olan Topkapı ve Kapalı Çarşı gibi tarihi mekanlarına olan yakınlığı da bu bölgeyi cazip kılıyor. Tüm bunların yanı sıra ilçe İstanbul ile bütünleşen Eyüp ve Zeytinburnu gibi gözde ilçeler ile de komşu. Bu durum da satılık daire arayan yerli ya da yabancı yatırımcıların dikkatini çeken en önemli sebepler arasında bulunuyor. Ayrıca ilçede meşhur olan Çarşamba semt pazarı, alışveriş için mağazalar ve AVM olanakları ile de günlük hayat ve aktiviteler bakımından da geniş olanakları sakinlerine sunuyor.

Tiyatroları, tarihsel mekanlarıve modern görüntüsü ile pek çok kişinin yaşamak isteyeceği Fatih, yatırımcılara geniş bir fiyat aralığında konut imkanı sunuyor. Fatih, satılık daire fiyatları bakımından farklı seçenekleri barındırıyor ancak pek çok imkan sebebi ile fiyatlarda sürekli bir artış gözlemleniyor. İlçe İstanbul’un ana merkezleri olarak bilinen Vatan caddesi, Topkapı, Eminönü ve Yenibosna gibi mekanlara da kolay bir ulaşım sağladığı için bu durum satılık daire fiyatlarını etkiliyor.

Fatih Satılık Daire Fiyatları

Fatih ulaşımdan kültürel aktivitelere kadar geniş olanaklara sahip bir ilçe olmak ile birlikte İstanbul’un en köklü ilçelerinden biri. İlçede 417 binkişi ikamet ediyor. Ayrıca Fatih ilçesi sosyo kültürel yapı bakımından incelendiğinde yüksek öğrenim gören kişilerinçoğunlukta olduğu bir ilçeyken A+ sınıfında yer alıyor. Ayrıca ulaşım alternatiflerinin fazla olması ve çevresinde üniversite ve fakültelerin bulunması ilçeyi öğrenciler açısından da cazip hale getiriyor. Oturmuş bir yapıya sahip olan ilçede genç nüfusun ağırlıkta olduğu dikkat çekiyor. Bu durum öğrenci nüfusu ile de orantı gösteriyor.

Fatih satılık evler konusunda en büyük avantajı yeni konut projeler sayesinde yakalıyor. Özellike Balat ve Karagümrük’te yapılan kentsel dönüşümçalışmaları ilçenin modern yapıya kavuşmasını sağlıyor. Ayrıca konut projeleri satılık daire alternatiflerini de arttırıyor. Fatih, satılık ev fiyatları bakımında sürekli yükselişte olsa da uygun fiyatlı konutlar da bulunuyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Fatih’te 100 metrekare bir alana sahip olan satılık daire fiyatlarıortalama 407 bin TL iken bu rakam bazı semtlerde 305 bin TL’ye kadar düşüş gösteriyor.

Yine Zingat.com’un sunduğu bölge raporuna göre satılık daire için amorti süresi 19 yıl. İlçede 100 metrekarelik evlerin kira fiyatları minimum 1.370 TL’den başlıyor. Bu da satılık dairenin amorti süresini kısaltıyor. Fatih, satılık daireler bakımından bir vaha olmak ile birlikte özellikle orta gelirlilerin de bu olanaklardan yararlanabilmeleri için devlet destekli konut projeleri de her geçen gün ilçe semalarında yükseliyor. Beyazıt, Karagümrük, Koca Mustafapaşa ve Yedikule semtlerinde uygun fiyatlar ile satılık daire bulmak mümkün.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…