Home FOTO GALERİ COATS Türkiye’ye ‘Farkındalık Ödülü”

COATS Türkiye’ye ‘Farkındalık Ödülü”

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2017 14:59
7 min read
COATS Türkiye’ye ‘Farkındalık Ödülü” için yorumlar kapalı
0

Dünyanın lider dikiş ipliği üreticisi ve global tedarikçisi COATS Türkiye,  TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun (KEFEK) 8. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen “KEFEK Farkındalık Ödülleri Töreni” nde, İSO – İstanbul Sanayi Odası Türkiye’nin 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında yapılan çalışmada en başarılı ilk üç firmadan biri seçilerek ödüle layık görüldü. Sanayi kuruluşlarının değerlendirmesi, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TUİK) ortak çalışması sonucu bilimsel veriler ışığında yapıldı.

“KEFEK Farkındalık Ödülleri Töreni” ne Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Julide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu ve çok sayıda kadın milletvekili katıldı.

Anadolu Hotels Downtown’da düzenlenen törende COATS Türkiye adına ödül, Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Aras’a, Başbakan Binali Yıldırım tarafından takdim edildi.

COATS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Aras, COATS Türkiye olarak yaptıkları çalışmalarla kadının statüsünün iyileştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak; “Kadının iş hayatında aktif olmadığı toplumlarda kalkınmadan söz etmek mümkün değil. Türkiye’nin daha hızlı ve güçlü bir şekilde büyüyebilmesi için kadının iş hayatına katılımının arttırılması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

“Toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda tesis etmeliyiz”

Siyasetten ekonomiye, kültür-sanattan eğitime kadar kadının, hayatın her alanında daha fazla yer almasıyla Türkiye’nin gelişeceğine dikkat çeken Erhan Aras; COATS Türkiye olarak, kadın istihdamının arttırılmasına yönelik her türlü çalışmaya destek verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Kadınları hayatın her alanına dahil etmeden üretilen çözümlerin başarısız olacağına ve yapılan girişimlerin sonuçsuz kalacağına inanıyoruz. Bu noktada bizler; Kadına yönelik politikalarımızı oluştururken sorunlara geçici çözümler bulmak için değil, kalıcı çözümler oluşturmak üzere planlamalar yapıyor ve bunları uyguluyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda tesis etmek durumundayız. Toplumlar ancak adaletle yükselirler. Fırsat eşitliği konusunda duyarlı olmak, kadınların önündeki engelleri kaldırmak ve beraber yükselmeyi hedeflemek gerekmektedir. Ülkemizde son yıllarda kadın-erkek fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik yapılan

çalışmalar her alanda önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu durum ülkemiz için ekonomik ve sosyal açıdan kısmi bir dengeyi de beraberinde getirecektir.”

COATS Türkiye olarak gelecek yıllarda da kadın-erkek fırsat eşitliğine yönelik çalışmalara katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getiren COATS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Aras; “Türkiye’nin 1000 büyük sanayi kuruluşu içerisinde aldığımız ödülün mutluluğunu yaşıyor ve bu ödülü toplumsal hayatımızın temeli olan kadınlarımıza atfediyoruz. Bu ödül ayrıca, bizlerin gelecek hedeflerine emin adımlarla ilerleme noktasında önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Bu vesile ile yeni kreş binamızın açılışının 2018 yılı içerisinde yapacağımızı bildirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu özel gecede bizlere bu ödülü layık gören başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu ve değerli komisyon üyelerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…