Home FOTO GALERİ Osmangazi Belediyesi, Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Osmangazi Belediyesi, Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

- Guncellenme Tarihi: 16 Kasım 2017 13:07
4 min read
Osmangazi Belediyesi, Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Uludağ yolundaki sahipsiz sokak havyalarını parazitlere karşı ilaçladı. Ekipler, ayrıca hayvanların aç kalmamaları adına belli noktalara da yem bıraktı.

 

Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesi Uludağ yolundaki sahipsiz köpeklerin hastalanmaması için ilaçlama yaptı. Oteller bölgesine kadar çıkan ekipler, yol boyunca karşılaştıkları tüm köpeklere iç ve dış parazite karşı etkili olan ilaçlardan verdi. Sosislerin içine yerleştirilen ilaçlar, köpekleri uyuz etkenlerine, pire, kene gibi dış parazitlere ve şerit ile kelebek gibi iç parazitlere karşı koruyarak sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayacak.

 

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ayrıca kış dönemindeki zorlu hava şartlarında hayatlarını sürdüremeyecek olan yavru köpekleri anneleri ile birlikte alarak Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirdi. Kış mevsimini barınakta geçirecek olan yavru köpekler ve anneleri, havaların ısınmasının ardından yeniden alındıkları yerlere bırakılacak. Güçten düşmüş, yaşlı, yaralı, hasta köpekler de tedavilerinin ve bakımlarının yapılması için toplanarak barına getirildi. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların aç kalmamaları adına belli noktalara da yem bıraktı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaklaşan kış mevsimi öncesi sahipsiz hayvanların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve aç kalmamaları için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Başkan Dündar, “Dünyamızdaki tüm canlılara yönelik sorumluluklarımız olduğunun bilincindeyiz. Allah’ın yaratmış olduğu canlıları unutmuyoruz. Ekolojik dengenin ve doğal güzelliklerinin korunması için çalışıyoruz. Sahipsiz köpekleri hastalıklardan korumak adına ekiplerimiz ilaçlama yaptı. Ayrıca belli noktalara yemler bırakıldı. Belediyemizce yol boyunca yerleştirilmiş olan güneş enerjisi ile çalışan yemmatiklerimizin kontrolleri ve yem takviyesi yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…