Home FOTO GALERİ Dündar’dan Aşıklar Kahvesi’ne Ziyaret

Dündar’dan Aşıklar Kahvesi’ne Ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 16 Kasım 2017 13:24
3 min read
Dündar’dan Aşıklar Kahvesi’ne Ziyaret için yorumlar kapalı
0

Tahtakale’ye Hem Fiziki Hem Kültürel Yatırım

– Aşıklar Çaldı Başkan Dündar Söyledi

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Esnafla sohbet eden ve sıkıntılarına kulak veren Başkan Dündar, çarşı içerisinde yer alan Aşıklar Kahvesi’ni de ziyaret ederek türkü söyledi.

 

Osmangazi Belediyesi, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine uzanan tarihi Tahtakale Çarşısı’nda yürüttüğü ‘İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında bölgedeki dükkanları tek tek yeniliyor. Cephesi yenilenen dükkanlar estetik bir görünüm kazanırken, çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması için de çalışmalar başlatıldı. Sadece mekanlara değil bölgedeki kültürel yapıya da sahip çıkan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tahtakale Çarşısı içerisinde bulunan Aşıklar Kahvesi’ni ziyaret etti. Dündar, Türk kültürünün önemli temsilcilerinden olan aşıklar ve saz üstatları eşliğinde  türküler söyledi.

 

Tahtakale Çarşısı’nın ticaret merkezi olmasının yanı sıra kültürel faaliyetlerin de yoğun yaşandığı bir merkez olduğunu ifade eden Dündar, “Çarşı içerisinde yer alan Aşıklar Kahvesi’nde ozanlarımız saz çalıp türküler söylüyorlar. Türkiye’nin her yöresine ait türküleri burada duyabilirsiniz. Aşıklarımız eşliğinde seslendirdiğimiz türkülerle dünyanın dört bir yanında bulunan vatandaşlarımıza selamlar gönderiyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…