Home GÜNCEL “Samimiyet birçok başarıyı da beraberinde getiriyor”

“Samimiyet birçok başarıyı da beraberinde getiriyor”

- Guncellenme Tarihi: 15 Kasım 2017 12:22
10 min read
“Samimiyet birçok başarıyı da beraberinde getiriyor” için yorumlar kapalı
0

Yılların tecrübesi ile Diyarbakır ciğerinin en güzelini Bursalılara sunan Ciğerci Yusuf Çal, küçük bir arabayla başladığı macerasına bugün 4. şubesini açarak devam ediyor. Samimiyeti, kaliteli ve taze ürünler kullanması  ve en önemlisi de mesleğini aşkla yapmasının onu bugünlere taşıdığının altını çizen Yusuf Çal, her zaman sağlıklı, hijyenik bir ortamda kebaplar üretmeye gayret gösteriyor.

20 yıl önce Diyarbakır’dan Bursa’ya gelmiş, mesleğinde 30 yıldır var olan, Bursa’da yaklaşık 4 senedir hizmet sektöründe bulunan, ciğerin ve kebabın ustası Ciğerci Yusuf Çal, tüm ürünlerinde yüksek kalite standardını yakalayıp kendinden söz ettirmek ve bunun yanında restoranlarını arttırarak ulusalda hizmet veren bir firma olmayı hedefliyor.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz ?

Yaklaşık olarak 4 sene önce Beşevler’de küçük bir arabayla başladım bu işe. Açıkçası bu işe korkarak başladım sebebi ise ciğer kebabının Bursa’ya uzak bir kültür olmasıydı. Bu kültürü alıştırmak, tanıtmak ve benimsettirmek zaman alacak gibiydi. Ekonomik olarak bu işi yapmaya mecburdum ve denemek istedim. fakat korktuğum gibi olmadı. Bursa’nın halkı bu lezzete hemen alıştı. 3-4 aylık arabada satış maceramdan sonra Beşevler Konak caddesinde küçük bir dükkan açtık ve bu kıymetli Bursa halkımızın desteği, hoşgörüsüyle Ata Bulvarı’ndaki 4. şubemizi açtık.

4 senede isminizi bu kadar duyurmayı nasıl başardınız ?

Ben hayatımın her evresinde gerek evliliğimde, gerek arkadaş ilişkilerimde ve işimde samimiyeti çok seviyorum. Samimiyet birçok başarıyı da beraberinde getiriyor. Aynı zamanda müşterimi kendi yerime koyarak işimi yapmaya gayret ediyorum. Neticesinde çocuklu ailelerimiz başta olmak üzere yüzlerce insana hizmet veriyoruz ve bu işi hijyenik yapmamız gerektiğini her gün daha iyi anlıyoruz. Biz bu işi parayla yapıyoruz fakat kazandığımız paranın helal, bereketli olması için öncelikle içimize sinmesi lazım. Her sabah bu ciğer ve kebapları kontrol ediyorum, etmeden kesinlikle müşteriye sunmuyorum. Ciğer laboratuarımıza girerken onun bütün tahlil, tıbbi sonuçları, devletin istediği tüm belgeler olmazsa o ciğeri o gün dükkana sokmam ki böyle bir şeyde bu zamana kadar olmadı.

Personellerimize gelecek olursam, biz hiçbir zaman bir çalışan aramadık. Bir arkadaş bir kardeş aradık. Bizim işimizi benimsesin, gelen misafirlerimiz sadece bizim değil onların da misafiri olsun. Çalışanlarımızı bu bilinç içinde yetiştiriyoruz ve eğitiyoruz. Müşterimiz kapımıza kadar geliyorsa müşterimizdir, kapımızdan içeri giriyorsa misafirimizdir düşüncesiyle hareket ettik. Müşteri velinimetimizdir. 10 bin müşterimiz de olsa biz birine bile muhtacız. Müşterilerimiz bizim patronlarımızdır. Bir kusur edersek de o samimiyet ile bizi uyarsınlar çünkü onlara ihtiyacımız var.

Ciğerinizin sırrı nedir ?

Anadolu’nun bütün güzel baharatlarını kendimiz alıp kendimiz öğütüyoruz. Bu baharatlar ise etin gereksinimi olan baharatlar. İsteyen bütün müşterimize ciğerimizin ve kebabımızın içinde ne olduğunu söyleyebiliriz çünkü şeffaf olmak istiyoruz. Bir şeyi başarmak istediğinizde o işi özüyle yapmanız gerekir. Eğer ben kebapçıysam ve o kebabı ben yiyorsam, en güzel et nerede üretiliyorsa, en güzel ciğer nerede varsa onu alırım, fiyatı hiç önemli değildir. Kısaca baharatlar ve etin kalitesi bizim sırrımızdır.

Ciğerin yanında birçok ikramda bulunuyorsunuz, bunların biraz da nedenleri var aslında. Bize biraz bu ikramlardan bahseder misiniz ?

Biz müşterilerimize kebabın yanında yenilebilecek şeyleri vermek istiyoruz. Mesela sumak vücuttaki bütün mikropları öldüren bir baharattır. Bostanlı’nın içerisinde vişne suyu, nar ekşisi, domates, biber ve salatalık vardır. Bostanlı Diyarbakır’da da yenilir ve iştahı açar. Ezmenin içerisindeki acı da iştahı açar. Ciğer nispeten bazı insanlarda tansiyonu yükseltir. Biz de bunu önlemek için sarımsaklı yoğurtlu herseyi ikram ediyoruz ve tansiyonu dengelemesine yardımcı oluyoruz. Misafirlerimize olabilecek en güzel ikramda bulunmak istiyoruz.

Biraz şubelerinizden bahseder misiniz ?

İlk açtığımız dükkanımız Beşevler Konak Caddesi’nde, Beşevler pazarının karşı sokağında bulunuyor. 2. şubemiz yine Konak Mahallesi’nde Çamlıca’ya giden yolda. 3. şubemiz Nilüfer Ticaret Merkezi’nde yer alıyor. 4. Şubemiz ise Ata Bulvarı’nda yer alıyor. Şimdilik başka şube açmayı düşünmüyoruz. Samimiyetimizi kaybetmeden daha profesyonel bir şekilde devam etmek istiyoruz.

Sizce ileride ciğer ustası yetişmesi doğrultusunda talep var mı ?

Sanat ve el emeği gerektiren birçok işte personelden ziyade usta sıkıntısı yaşıyoruz. Ben buradan meslek okullarını daha kapsamlı yapmaları konusunda bir ricada bulunmak istiyorum. Bundan belki de 10 sene sonra iyi bir marangoz, demirci, ciğer ustası bulamayabiliriz. Ayrıca kalifiyeli eleman bulmakta da zorlanıyoruz.

Sektörel olarak yaşadığınız sıkıntılar ve bunun yanında devletten beklentileriniz nelerdir ?

Açıkçası devletten fazla bir beklentimiz yok, zaten esnafa kolaylık sağlıyorlar. Bizim tek şikayetimiz meslek okullarına ve bu tarz sektörlere istihdam yaratmamalarıdır.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…