Home GÜNCEL Özdemir’den, Hakan Çavuşoğlu’na sert eleştiri

Özdemir’den, Hakan Çavuşoğlu’na sert eleştiri

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2017 11:07
10 min read
Özdemir’den, Hakan Çavuşoğlu’na sert eleştiri için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, ayrımcılık ve nefret içeren söylemlerin dikta rejimlerine has söylemler olduğuna dikkat çekti. Devleti yönetenlerin yurttaşlar arasında ayrımcılık yapamayacağını ifade eden Özdemir Çavuşoğlu’na seslenerek; “Liderinin her sözünü tekrarlayan, aynı hamasi nutuklarla sürekli tabanını konsolide eden, biatçı bir kukla olmayı tercih ediyorsanız siz bilirsiniz ama tam da bu noktada sizi önce ‘insan’ sonra da Başbakan Yardımcısı olmaya davet ediyorum” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilişkin açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarını üzüntüyle izlediklerini ifade eden Şadi Özdemir, insani düşünceden uzak ve iftira taşıyan bu açıklamaların bulunduğu makama yakışmadığını söyledi. Devleti yönetenlerin, yurttaşlar arasında ayrımcılık yapamayacağını vurgulayan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Halka hizmet, cinsiyetlerine göre ya da cinsel tercihlerine, dinine, ırkına, siyasi görüşüne göre yapılmaz. İktidarın böylesine nefret dolu ve ayrımcılığa teşvik eden söylemlerinde ısrarcı olması, kendi tek tip insan profili ve düşünme şeklini dayatmaları, dikta rejimlerine has eylemlerdir. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partililer demokrasiden ve özgürlükten yanayız. Fikir ve düşünce özgürlüğünden yanayız. Kimse bu baskılara ve nefret söylemlerine boyun eğmemizi beklemesin. Medeniyete, günün koşullarına, toplumun talep ve beklentilerine uygun davranarak ulaşılabilir. Toplumun belli bir kesimini sahiplenip diğerlerini yok sayarak, ülkeyi ya da bir kenti yönetemezsiniz. AKP’nin anlayışına baktığımızda 15 yıldır gördüğümüz en bariz şey sürekli dışlayan ve ayrıştıran zihniyetleri olmuştur. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden insan ayrımı yapan bir anlayış beklemesin.”

HALKIN ADALET ARAYIŞINI UNUTTURMA ÇABASI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Adalet Kurultayı’nda içki içilip dans edildiğine ilişkin sözlerine de değinen Özdemir, Çavuşoğlu’nun talihsiz bir açıklamada bulunduğunu belirterek; “Günlerce dünyanın gündemine oturan, büyük bir ilgiyle izlenen ve yoğun bir katılımla gerçekleşen Adalet Yürüyüşü’ne tüm çabalarına rağmen gölge düşüremediler. Ardından milyonların katılımıyla Maltepe’de Adalet Mitingi’ni gerçekleştirdik. Halk adalet isteğini, en demokratik şekilde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından yürüyerek, mitinge ‘Hak, hukuk, adalet’ diye haykırarak gösterdi. Bütün bunlar hiç kimse zarar görmeden, tek bir kötü söz kullanılmadan gerçekleştirildi. Adalet Yürüyüşü’nün ve Maltepe Mitingi’nin devamı olarak Çanakkale’de Adalet Kurultayımızı gerçekleştirdik. Yine her kesimden insanın pek çok farklı alanda adalet başlığını işleyerek neler yapılabileceğinin konuşulduğu, beş gün boyunca pek çok stantta aynı anda yürütülen bu çalışmaya gölge düşürmek için de ellerinden geleni yaptılar. Birkaç kişinin provokatif eylemini Cumhuriyet Halk Partisi’ne mal etmeye çalışmak, halkın adalet arayışını unutturma çabasından başka bir şey değildir. Yaptıkları suçlamaların hiçbir temeli, dayanağı yok. FETÖ’yle iktidara geldiler, FETÖ’ye ne istedilerse verdiler. PKK ile masaya oturdular, çözüm süreci adı altında kentlerimizi terör yuvası haline getirdiler. Ortadoğu bataklığına sayelerinde saplandık kaldık. Kendi vatandaşına bakamayan hükümet, milyonlarca mülteciye bakıyor. Ekonomi bitti, insanlar işsiz aşsız yaşam mücadelesi veriyor ama kendileri lüks içinde yaşamaktan zerre utanmıyor. Devlet geleneği bitti, dış politika diye bir şey, bir tek dostumuz kalmadı” diye konuştu.

KUKLADAN BİR FARKLARI YOK

Şadi Özdemir, yapılan açıklamanın zamanlamasının da manidar olduğunu hatırlatarak; “Sayın Çavuşoğlu’nun Genel Başkanımızın Bursa’da olduğu gün böyle nefret dolu bir açıklama yapması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa’yı ve Türkiye’yi yönetme iddiasından kaynaklanıyor olabilir. Çürüdüklerinin, bittiklerinin farkındalar. Halkın gözünde güvenilir hiçbir yanları kalmadı” dedi. “Kendileri, her gün dümenini değiştiren, iktidarda kalmak için cemaatlerle, terör örgütleriyle işbirliği yapmaktan çekinmeyen, tek bir kişinin bütün iradeye sahip olduğu bir partinin mensuplarıdır” diyen Özdemir Çavuşoğlu’na seslenerek konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizim gözümüzde kukladan bir farkları yoktur.  İnsan pek çok şey, hatta Başbakan Yardımcısı olabilir ama insan olmak başka bir şeydir. Liderinin her sözünü tekrarlayan, aynı hamasi nutuklarla sürekli tabanını konsolide eden, biatçı bir kukla olmayı tercih ediyorsanız siz bilirsiniz ama tam da bu noktada sizi önce ‘insan’ sonra da Başbakan Yardımcısı olmaya davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve bu partinin onurlu, demokrat insanlarına söz söyleyebilecek kalibrede değilsiniz. Bu saldırılar bizi yıldıramaz aksine mücadele azmimizi körükler.  Herkes bilsin ki; Bu ülkenin bütün yurttaşlarının eşitliğinden, herkes için adaletten yana olmaya devam edeceğiz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…