Home FOTO GALERİ Gölyazı’da halk kazı çalışmaları hakkında bilgilendirildi

Gölyazı’da halk kazı çalışmaları hakkında bilgilendirildi

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2017 13:04
3 min read
Gölyazı’da halk kazı çalışmaları hakkında bilgilendirildi için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle Gölyazı’da sürdürülen “2017 yılı Apollonia Antik Kent Kazı ve Araştırmaları” hakkında bölge halkı bilgilendirildi.

 

Nilüfer Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü, Bursa Müze Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi iş birliği ile Gölyazı’da gerçekleştirilen ‘Apollonia Antik Kent Kazı ve Araştırmaları’ devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 2016 yılında başlayan Nekropol kurtarma kazıları ve Kız Ada Apollon Tapınağı kurtarma kazı çalışmaları hakkında bölge halkına bilgi verildi.

Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan Kazı Evi Yerleşkesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen panelde, Bursa Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, devam eden arkeolojik kazı çalışmaları hakkında konuştu. Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin de Gölyazı’nın arkeolojik potansiyeli ve kültür varlıklarının korunması hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıda Gölyazı Muhtarı İbrahim Şahin de, bölge halkının kurtarma kazı çalışmaları için yaptıkları destekleri anlattı.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ve kazı heyet üyesi arkeolog Nurgül Çetin, üç kurumun ortaklaşa gerçekleştirdiği arkeolojik çalışmaların önemine, kurumlar arasındaki uyuma ve kurtarma kazı çalışmalarının yapıldığı alanların doğal dokusuna değindi. Çetin ayrıca çalışmaların uygun bir şekilde projelendirilip kültür turizmine kazandırılacağının da vurgusunu yaptı. Panelde konuşmacılar ayrıca, çalışmaların sağlıklı bir şekilde sürmesi ve kaçak kazılarla mücadelede Gölyazı halkının desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Gölyazılılar’ın sahip oldukları geçmişe ve arkeolojik kazılara ilişkin sorularının yanıt bulduğu panelin ardından Kız Ada’da yapılan kazı çalışmaları yerinde incelendi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…