Home FOTO GALERİ BATI, DOĞU’DAN BİR SES ÇIKMASINI İSTEMİYOR…

BATI, DOĞU’DAN BİR SES ÇIKMASINI İSTEMİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2017 17:01
6 min read
BATI, DOĞU’DAN BİR SES ÇIKMASINI İSTEMİYOR… için yorumlar kapalı
0

BİSAG KASIM GRUBU, DR. AHMET ÖZKUL’UN EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI…

BURSA – Bursa İhtisas ve Stratejik Araştırmalar Grubu (BİSAG) 191’nci toplantısı olan Kasım Grubu toplantısı, İnşaat Mühendisi Ümit Duran ve Dr.Ahmet Özkul’un ev sahipliğinde Muradiye Sofrası’nda yapıldı.

BİSAG üyelerinin geniş katılım sağladığı toplantının açılışında konuşan Kasım Grubu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, “Kasım Grubu’na ev sahipliği yapan bizlerin davetine icabet eden sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantıların tekrarları nasip olur” dedi.

BİSAG üyelerine indirim

Hayat Sağlık Grubu’nun yeni yatırımlarından da bahseden Dr. Özkul, Ankara Yolu üzerinde kaba inşaatı tamamlanan, şuanda iç tefrişatı yapılan yeni hastane yatırımın Bursa’ya değer katacağını söyledi. Bu yatırımın yanı sıra Nilüfer’de de Hayat Tıp Merkezi’ni, Bursalıların, Nilüferlilerin hizmetine sunduklarını hatırlatan Dr. Özkul, Hayat Tıp Merkezi’nin hasta kabulünü tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi.

İndirimli muayene konusunda birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yaptıklarını hatırlatan Dr. Özkul, BİSAG üyelerinin Hayat Hastanesi ve Nilüfer Hayat Tıp Merkezi’nde indirimli sağlık hizmetinden faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Demirel, “Haçlı Seferleri bir reaksiyon”

Dr. Ahmet Özkul’un ardından Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel de, İngiltere’nin Irak Politikası başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Batı’nın Ortadoğu’ya yönelmesinin,geçmişe dayandığını hatırlatan Prof. Dr. Demirel,“Batı’nın Ortadoğu’ya yönelmesi belki ilk çağlardan beri var. Kavimler Göçü’nden falan alabilirsiniz. Her dönemde Doğu ve Batı konusunda yönelmeler, sürekli yaşanabilen durumlardır. İnsanlık tarihinden itibaren aldığınızda bu Doğu ve Batı yönelimleri, insanları o bölgelerde belli menfaatlerde elde etmeleri ya da o bölgenin verimliliği ya da o bölgenin daha kalkınmışlığıyla ilgili. Özellikle Osmanlı Devleti’nin zayıflamasıyla birlikte Batı, hepimiz çok iyi biliyoruz Haçlı Seferleri falan… Ama bu Haçlı Seferleri bir yönelim değil, Haçlı Seferleri bir reaksiyon. Artık Doğu’dan gelen güce Türkler diyebilirsiniz, Müslümanlar diyebilirsiniz veya Osmanlı diyebilirsiniz, bunun zayıflamasıyla, ‘artık bunları buradan atmanın zamanı geldi’ dedikleri noktadan başlıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Demirel, “Cumhurbaşkanımıza, yanlışlarını yüzlerine vurduğu için düşmanlar”

“Hristiyanlar propagandayı bizden çok önce öğrendiler” diyen Prof. Dr. Muammer Demirel, “Biz hala öğrenmiş değiliz. Son zamanlarda Batı’nın propagandası karşısında, Cumhurbaşkanımıza neden düşman oluyorlar? Çünkü Batı kendisi özellikle propaganda yapıyor. Bizim Cumhurbaşkanımız da kamuoyuna yöneliyor. Ondan dolayı. Bir şey yaptıkları zaman ‘siz böyle yaptınız’ diyor. Bütün kamuoyu, halk, birebir sokaktaki vatandaş bu durumdan haberdar oluyor. Bunlar, Doğu’dan böyle ses çıkmasını şimdiye kadar alışık değiller. Kendileri propaganda yapıyorlar, kendi kamuoylarını yönlendiriyorlar. Ama şimdi Doğu’dan bir ses çıkıyor ve diyor ki ‘sizin cumhurbaşkanınız veya başbakanınız bana şöyle yalan söylüyor’ diyor. Dolayısıyla kamuoyunda adamlar farklı bir duruma düşüyorlar” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Demirel, ayrıca Osmanlı’dan günümüze Musul ve Kerkük’ün önemi ve Irak ile Suriye’de yaşanan olaylar hakkında da bilgiler verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …