Home FOTO GALERİ BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI NURİ KARAKAŞ DOSABSİAD’I ZİYARET ETTİ

BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI NURİ KARAKAŞ DOSABSİAD’I ZİYARET ETTİ

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2017 12:58
5 min read
BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI NURİ KARAKAŞ DOSABSİAD’I ZİYARET ETTİ için yorumlar kapalı
0

BURSA-Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk ile birlikte Başkan Yardımcısı Nilüfer Çevikel, Sayman Fatih Tuğral ve Üye Soykan Gülseçen hazır bulundu.

Karakaş’ı DOSAB’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, DOSAB’ın konumuna dikkat çekti. Öztürk konuşmasında, “Birlik ve beraberlik içinde üretmeye devam ediyoruz. Hep daha fazlasını yapalım istiyor, yaptığımız projelerle sanayicimize katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedikten sonra önümüzdeki günlerde yurtdışından heyetlerin ağırlanmaya başlanacağını hatırlatarak, “İnanıyoruz ki bu ziyaretler neticesinde DOSAB’lı sanayiciler olarak, ülkemiz ihracatına önemli katkılar sağlayacağız. İhracatımıza bir dolarlık dahi katkı sağlayabiliyorsak, gayretlerimizin karşılığını alıyorsak, ne mutlu bize. Tüm çabamız sanayicimize, ülkemize ve milletimize fayda sağlamaktır. Bunu da yaptığımızı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, ayrıca bölge sanayicilerinin Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın hizmetlerinden duydukları memnuniyetleri vurgulayarak beklentilerini de Vergi Dairesi Başkanı Karakaş, iletti. Öztürk, sanayicilerin içinde bulundukları rekabet koşullarına ve artan girdi maliyetlerine değinerek, bölgede gerek mülk sahibi olarak, gerekse kiracı olarak istihdam sağlayan, üretim ve ihracat yapan sanayicilerin teşvik edilmesi maksadıyla özellikle emlak vergisi konusunda düzenlemeler beklediklerini ifade etti.

Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş da, sanayicilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti vurgulayarak başladığı konuşmasında; görev yaptığı çeşitli illerde birçok OSB’yi gezdiğini ve incelemelerde bulunduğunu, DOSAB’ın ise OSB’ler arasında farklı bir konumda ve dinamizmde olduğunu belirtti.

KARAKAŞ konuşmasının devamında, Bursa’da göreve başladığı günden itibaren hizmet kalitesini nasıl daha fazla artırabilirim çabası içinde olduğunu, bu bağlamda da başta sanayicilerin temsilcileri konumunda bulunan DOSABSİAD gibi kuruluşlarla iletişim düzeyini artırma arzusunda olduğunu vurguladı.

Karakaş, gerek sunulan hizmet seviyesinin oluşturduğu memnuniyetlerin görülebilmesi, gerekse de sanayicilerin Bursa’daki vergi idaresinden olan beklentilerini bu tür karşılıklı ziyaretler ve bir araya gelmeler ile oluşan interaktif ortamlarda değerlendirme fırsatı bulduğunu belirtti. Karakaş, ayrıca, Bursa’da özellikle ihracatçıları yakından ilgilendiren yeni yapılanmalar yaşandığını ve 2017 yılının başında KDV iadelerine dönük Bursa İhtisas Vergi Dairesi’nin hizmete başladığını belirterek, son yapılan vergi düzenlemeleri kapsamında da beyannamelerini düzenli veren ve vergilerini zamanında ödeyen mükellefler için yüzde 5 vergi indirimi avantajı sağlandığını açıkladı.

Samimi bir havada geçen ziyaretin sonunda Karakaş, DOSABSİAD ile işbirliği içinde, bölgedeki kuruluşlara dönük vergisel teşvikler ile mevzuatta yaşanan son değişikliklerin aktarılabilmesi amacıyla çeşitli sunum ve toplantılar yapılmasını planladıklarını belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…