Home FOTO GALERİ Atatürk, Şarkılarla Anıldı

Atatürk, Şarkılarla Anıldı

- Guncellenme Tarihi: 12 Kasım 2017 14:07
3 min read
Atatürk, Şarkılarla Anıldı için yorumlar kapalı
0
  • Osmangazi’de Atatürk’ü Anma Konseri

Osmangazi Belediyesi, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yılında,  Osmangazi Türk Sanat Müziği Topluluğu ile bir konser düzenledi.

Gökdere Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri, Şef Rüştü Şentürk yönetti. Konsere, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak ve çok sayıda sanatsever katıldı. Programda konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, “Bu akşam 10 Kasım münasebetiyle yine hep beraberiz. Atamız’ı gönlümüzde yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu akşam sizlerle birlikte Atamız’ı yad edeceğiz. Onun sevdiği şarkılarla hep beraber gönlümüzde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Bursalı müzikseverler için  Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Şef Rüştü Şentürk yönetimindeki yaklaşık 2 saatlik konser, Rumeli Türküleri ile başladı. Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan konserde ilk olarak Uşşak makamındaki “Aliş’imin Kaşları Keman” ve “Köşküm var Deryaya Karşı” isimli eserler koro tarafından seslendirildi. Konserde, “Vardar Ovası”, “Bülbülüm Altın Kafeste” parçaları sanatseverlerden uzun süre alkış aldı. Altısı Türk Sanat Müziği Korosu Sanatçıları tarafından solo olarak seslendirilen toplam 15 eserin yer aldığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma konserinin en ilgi çeken bölümü ise Atatürk’le özdeşleşen Harmandalı Zeybeği oldu.

Şef Rüştü Şentürk’ün seslendirdiği Harmandalı zeybeğine, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğun bir üyesi de, sahnede ‘Zeybek’ oynayarak eşlik etti. Aynı zamanda

konserin son eseri olan zeybek, salonu dolduran sanatseverler tarafından büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, şef Rüştü Şentürk’e çiçek takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …