Home GÜNCEL Yuvanız Yuvan İnşaat güvencesi altında

Yuvanız Yuvan İnşaat güvencesi altında

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2017 15:26
8 min read
Yuvanız Yuvan İnşaat güvencesi altında için yorumlar kapalı
0

9 yıldır Bursa’nın çeşitli bölgelerinde yapılar inşa eden Yuvan İnşaat, her bütçeye yönelik binalar üretirken aynı zamanda binaların sağlamlığını en üst seviyede tutuyor. Yuvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kaya, binaları inşa ederken yapı denetim kurallarını göz önünde bulundurduklarını belirterek, ” İnsan canı bizim için en önemli kriter ” diyor.

Sizi tanıyabilir miyiz ?

2 Nisan 1975 yılında Van Erciş’te doğdum. İlkokuldan üniversiteye kadar öğrenimime orada devam ettim, 21 yıldır ise Bursa’dayım. 11 yıl tekstil işiyle uğraştım, 10 yıldır ise inşaat sektöründe bulunuyorum.

İnşaat sektörüne geçmenizin nedeni  nedir ?

Tekstil sektöründe uzun vadeli çekler söz konusuydu. Piyasa oldukça kötüydü. Biz de inşaat sektörüne girmeye karar verdik. Bunun dışında arada gayrimenkul alıp satıyoruz, danışmanlık hizmeti veriyoruz ama genel olarak kendi inşaatlarımızı yapıyoruz.

İnşaatlarınızda hangi bölgeleri tercih ediyorsunuz ?

Nilüfer, Mudanya, Kurşunlu, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Kestel gibi yerlerde şantiyelerimiz var. İhsaniye’de Kentsel Dönüşüm projeleri var ama o konuda daha karar verebilmiş değiliz.

Dairelerinizi hangi kriterlerde ve kime yönelik inşa ediyorsunuz ?

Bölgenin talebine, bölgenin kaldıracağı fiyat aralığına göre daireler üretiyoruz. 200-700 TL arası fiyatlarımız değişiyor. Mudanya’da Yuvan Kent adlı yeni bir projemiz var. Bunun yanında Kurşunlu, Görükle ve İnegöl’de de aktif projelerimiz var.

Kentsel Dönüşüm hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kentsel Dönüşüm hakkında çok mantıklı düşünemiyorum. Devletin emsal hakkını yükseltmesi ve müteahhide destek vermesi gerekiyor. Yoksa binayı yeniden yapan inşaat firması bunun altından kalkamaz ve kar elde edemez. En azından %50’ye denk gelecek şekilde olursa müteahhitler de para kazanabilir. Müteahhidin para kazanabilmesi için çok katlı evler yapması gerekiyor. Ben yataydan ziyade dikey büyüme taraftarıyım. Şehir planı düzgün bir şekilde yapılırsa hem doğaya daha fazla yer kazandırmış olacağız hem de yollarımız daha geniş olacak. Ayrıca Kentsel Dönüşüm sebebiyle şuan halk çok fazla ev sıkıntısı yaşıyor. Kentsel Dönüşümler tamamlandığında ev bolluğu olacak. Bu ev sıkıntısını ise aileler eskisi gibi aynı evde yaşayarak çözebilirler. Kentsel Dönüşümün Dikkaldırım, Hüdavendigar, Çarşamba, Sırameşeler gibi merkezi noktalarda uygulanması gerekiyor.

Sektörü çok farklı olan firmalar dahi inşaat sektörüne yöneliyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Gayrimenkul ölmeyen bir yatırım. Arazi, ev, daire bunlar hiçbir zaman değerini kaybetmiyor. 100 bin TL’ye alınan bir daireyi hiçbir zaman 90 bin TL’ye satmıyorsunuz. Kişiler parasını bankaya koymak yerine parasını gayrimenkule yatırmayı tercih ediyor.

Bina inşa ederken nelere dikkat ediyorsunuz ?

İlk olarak binalarımızı inşa ederken yeni yapı denetim kurallarına, deprem yönetmeliğine dikkat ediyoruz. İnsan canı bizim için en önemli kriter. Binanın içi kişinin zevkine göre değiştirebilir ancak binanın temelinin sağlam olması gerekiyor.

Yapı denetim firmaları ücreti sizden alıyor bunun sonucunda inşaatın yeterince denetlendiğini düşünüyor musunuz ?

10 senedir aynı yapı denetim firmasıyla çalışıyorum. 10 yıldır ben malzemeden çalmadığım için hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Bunun yanında yapı denetim firmalarının da üzerinde bazı denetim firmaları var test, deney firmaları gibi. Kuralsız hiçbir denetim yapılması söz konusu değil.

Ruhsat aşamalarında belediyelerle sorun yaşıyor musunuz ?

Bazı belediyelerde yeteri kadar eleman olmadığı için 5 günde bitecek olan işimiz 15-20 günde bitiyor.

Devletten beklentileriniz nelerdir ?

Ben TOKİ’lere karşıyım. Devletin değil vatandaşın yapması gerektiğini düşünüyorum. Devlet TOKİ’ye verdiği desteği müteahhide vermeli. Ekonomi böylece tekelleşmeden çıkmış olur.

Yuvan İnşaat olarak hedefleriniz nelerdir ?

Yuvan İnşaat ismini düşürmeden, geleceğine güvenli, mutlu ve huzurlu yarınlar bırakmak için çabalıyor. Biz kendimizi bundan sonraki zamanlarda en iyisi olmak, en iyisini üretmek için şartladık. 5 veya 10 yıllık süreçte Bursa’da iyi bir konumda olmayı planlıyoruz.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…