Home GÜNCEL Yıldırım’da engelliler yalnız değil

Yıldırım’da engelliler yalnız değil

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2017 12:07
3 min read
Yıldırım’da engelliler yalnız değil için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi, kentte yürütülen saha çalışmaları ve Yıldırım Kaymakamlığı’ndan elde edilen veriler neticesinde tespit edilen ilçedeki engellilerin doğum günlerini kutluyor. Yıldırım Belediyesi Engelsiz Masa tarafından 6 Mart 2017’de başlatılan ve bugüne kadar 1806 engelli vatandaşın doğum gününün kutlandığı proje kapsamında, doğum günü olan engelliler evlerinde ziyaret edilerek, doğum günü pastası kesiliyor.

MUTLULUKLARINA ORTAK OLUYORUZ

İlçedeki nüfusun yüzde 13’ünü engelli vatandaşlar oluşturduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehri oluşturmak adına çok sayıda projeyi hayata geçirdik. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmesini sağlamak için azami gayret gösteriyoruz. Evlerinde ziyaret ederek onlarla sohbet ediyor, özel günlerinde yanlarında olarak yalnız olmadıklarını gösteriyoruz. Bizler için her biri yarı bir değere sahip engelli vatandaşlarımızı belediyemiz bünyesinde bulunan ‘Engelsiz Masa’ çalışanlarımızla ziyaret ederek doğum günlerini kutluyoruz. Onların mutluluğu bizlerin mutluluğu” diye konuştu.

SOSYAL HAYATA DESTEK

Engellileri dört duvar arasından çıkararak sosyal hayatta da yer almalarını sağlamak adına birçok proje geliştirdiklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Onları hayatın vazgeçilmez unsurları olmaları konusunda teşvik ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve akülü sandalye temin ederken, belediye hizmet binası bahçesine ve Barış Manço Kültür Merkezi’ne yerleştirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonları ile engelsiz ulaşım sağlıyoruz. Engelli kardeşlerimizin hem hobi hem meslek sahibi olduğu ‘Müzik Akademisi’ ve ‘Engelsiz Mutfak’ ile onların başarılarına şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …