Home FOTO GALERİ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Nilüfer’de özlemle anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Nilüfer’de özlemle anıldı

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2017 12:57
6 min read
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Nilüfer’de özlemle anıldı için yorumlar kapalı
0

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79’uncu yılında Nilüfer’de saygı, özlem ve minnetle anıldı. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bir millete inanç verip soylu zaferler kazanmak, yok oluşun eşiğinden bir ülke yaratmak, öyle kolay değil. Öyle kolay değil, seni unutturmak Atam” dedi.

 

Çağdaş ve laik Türkiye’nin mimari Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79’uncu yılında tüm yurtta olduğu gibi Nilüfer’de de törenle anıldı.

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, gaziler, belediye personeli ve yurttaşlar katıldı. Törende, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Milli Mücadele’nin büyük kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, saygı, özlem ve minnetle anıldı.

Tören, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ve  sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te hayat durdu ve sirenler eşliğinde Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nı dolduranlar saygı duruşunda bulundu.

“ATATÜRK’ÜN DEVREMİLERİNİ SONSUZA DEK YAŞATMAK ZORUNDAYIZ”

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemi bir kez daha dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünyada nadir bulunan insanlardan biri olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Özlüyoruz, çünkü, Atamızın hedeflediği laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine ne yazık ki saldırmak isteniyor. Derin hüzün içerisindeyiz. Hepimiz biliyoruz ki, Atamız, savaşta da barışta da önder, bir dehaydı. O’nun fikirlerini, devrimlerini sonsuza dek yaşatmak zorundayız” dedi.

Atatürk’ün bir vasiyetini hatırlatan Başkan Bozbey, “Atamızın yokluğunun 79’uncu yılını hüzünle yaşarken, O’nu, fikirleriyle yaşamımızda var etmeye çalışıyoruz. İşte biz hepimiz, o

Mustafa Kemal’i sonsuza dek yaşatacağız. Atamızın dediği gibi, ‘aydın ve savaşçı bir topluluk’ olmak için, çağdaşlık yolunda kurduğumuz tüm rüyaları gerçek yapmak için canla, başla çalışacağız” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin değerlerini sahiplenmek, ilkelerini benimsemek, yaymak ve öğretmek için herkesin yılmadan çalışacağını söyleyen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Binler, on binler, yüz binler olarak ilkelerinden aldığımız güçle, sesimizi tüm ülkeye duyuruyoruz, duyurmaya da devam edeceğiz. Atatürk’ün emaneti, emanetimiz, ilkeleri, ilkelerimizdir. Bir millete inanç verip soylu zaferler kazanmak, asırları aşıp, tarihe damga vurmak, yok oluşun eşiğinden, bir ülke yaratmak, öyle kolay değil. Öyle kolay değil, seni unutturmak Atam.”

Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın, Mustafa Kemal’in Sancaktarı şiirinden dizeleri okuyan  Başkan Bozbey, “Biz, Nilüfer’de, işte bu anlayışla, Atatürk’ün yolundan, rehberliğinden, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın dizelerindeki gibi, bir an olsun şaşmadan, yılmadan geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…