Home EĞİTİM ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARINDAN EMİR SULTAN’A ZİYARET…

ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARINDAN EMİR SULTAN’A ZİYARET…

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2017 12:51
2 min read
ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARINDAN EMİR SULTAN’A ZİYARET… için yorumlar kapalı
0

OSMANGAZİLİ  MİNİKLER EMİR SULTAN’IN MANEVİ ATMOSFERİNDE…

 

BURSA – Öğrencilerine Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini öğretme kapsamında ziyaretler düzenleyen Özel Osmangazi Okulları’nın son durağı Emir Sultan Camii ve Külliyesi oldu.

Özel Osmangazi Okulları 10, 12 yaş grubu 6. sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Yıldırım’daki Emir Sultan Camii ve Külliyesi’ne bir ziyaret etkinliği gerçekleştirdi.

İçinde olduğu toplumun ve coğrafyanın değerlerini ve bu bilgi birikimini öğrencilerine aktarmayı misyon olarak belirleyen Özel Osmangazi Okulları, öğrencilerini, uygarlıklar beşiği Bursa’da tarihsel ve kültürel bir yolculuğa çıkardı.

Etkinlikte öğrencilere rehberlik yapan Değerler Eğitimi Branş Öğretmenleri, Emir Sultan Hazretlerinin yaşadığı döneme dair bilgi paylaşımında bulundu. Öğretmenler, on dördüncü yüzyılın sonlarına doğru Bursa’da yaşayan; tefsir, hadis, kelam âlimi ve mutasavvıf büyük velisi olan Emir Sultan Hazretleri’nin doğumundan Bursa’daki vefatına kadarki yaşamında ders alınabilecek detayları ve bilinmeyenleri öğrencilerle paylaştı.

Anlatılanları merakla dinleyen Osmangazi Okulu  minikleri,  program sonrasında günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…