Home FOTO GALERİ AMİNE HATUN YATILI KIZ KURAN KURSU DUALARLA AÇILDI

AMİNE HATUN YATILI KIZ KURAN KURSU DUALARLA AÇILDI

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2017 12:28
6 min read
AMİNE HATUN YATILI KIZ KURAN KURSU DUALARLA AÇILDI için yorumlar kapalı
0

Diyanet İşleri Bakanlığı ve hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlan Amine Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursu düzenlenen törenle birlikte hizmete girdi.

Törene, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Başsavcı Vekili Fatih Göndüz, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı iyi bir Müslüman olarak yetiştirmemiz gerekmektedir. Onun içinde çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek eğitimlerini devam ettirecek müesseseler ihtiyaç duyulmaktadır. Elhamdülillah o müesseselere bir yenisini daha eklemenin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kuran Kursunda kalan öğrencilerimiz İmam Hatip Ortaokullarına devam ederken, aynı zamanda da hafızlık eğitimlerini tamamlamış olacaklar. Kur’an-ı kerim insanlığa en doğru yola iletmek üzere ve insanın şeref ve onuruna uygun hayat bahşetmek üzere indirilmiş bir hayat rehberidir” dedi. Binanın yapımında ve tadilatında emeği geçenlere teşekkür eden Şavlı, hayırlı hizmetlerimizin devamında, Rabbim bizlere fırsat versin diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; “Bu gün açılışını gerçekleştireceğimiz Kız kuran kursumuzda hayatlarının başlangıcında olan bu yavrularımız, Kur’an-ı Kerim’in menbaında, Vahyin pınarından doyasıya içecekler ve toplumumuza milletimize faydalı hizmetler sunacaklar. Ben hepsini tebrik ediyorum. Ailelerini kutluyorum. Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur’an kursumuzun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fahri Kainat efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Sizin en hayırlılarınız Kuran’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ diye buyurmuştur. İnşallah burada da hayırlı Hafizeler yetişecek. Rabbim çocuklarımızın zihinlerini açık eylesin” dedi. Başkan Yılmaz; “ Binanın terör örgütü(fetö)’den alınıp, halkın parasıyla, halkın hizmetine sunulması bizleri ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan ise “ Kuranı öğrenmek ve öğretmenin çok önemli bir hizmet, evlatlarımızı yetiştirmede hepimize çok

önemli görevler düşüyor. Yarını düşündüğümüzde mutlaka evlatlarımızı hayırlı işlerle yetiştirmemiz lazım. Burada yapılan hizmet büyük hayırlı bir hizmettir. Bizlerde bu hizmette üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz. Kuran bizim için adalet, kardeşlik, merhamet sevgi, saygı kitabıdır. Kuran eşitliğin, birlikte yaşamanın kılavuzudur. Kuranı hayatımıza taşıyacak şekilde okuyup yaşatırsak bu büyük hizmetler sadece kuran lafzıyla kalmaz, gerçek amacına ulaşmış olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu önünde davetlilerin iştiraki ile dualar eşliğinde açılış yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Amine Hatun Yatılı Kız Kuran Kursu binasını gezip, yetkililerden bilgi aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…