Home GÜNCEL GÜBRETAŞ, Bursa bölgesinde etkinliğini artırıyor

GÜBRETAŞ, Bursa bölgesinde etkinliğini artırıyor

- Guncellenme Tarihi: 9 Kasım 2017 17:15
13 min read
GÜBRETAŞ, Bursa bölgesinde etkinliğini artırıyor için yorumlar kapalı
0

Sektörünün öncü şirketlerinden GÜBRETAŞ, son yıllardaki istikrarlı büyümesini sürdürürken aynı zamanda sosyal sorumluluk alanında da önemli projeler gerçekleştiriyor.

Bursa’daki medya temsilcileriyle bir araya gelen GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek, şirketin Bursa bölgesinde pazar gücünü artırmaya ve bilinçli tarımı yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar attıklarını söyledi.

6 Kasım 1952’de sektörününilk şirketi olarak temelleri atılan GÜBRETAŞ, bu hafta 66. yıldönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyor. Sektör liderliğini yenilikçi bir vizyonlasürdüren GÜBRETAŞ, Bursa bölgesinde de tarımsal üretimde kullanılan gübre ihtiyacının üçte birinden fazlasını tek başına karşılıyor. Aynı zamanda bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için Bursa çevresinde her yıl çiftçi eğitim toplantıları da düzenleyen şirket, önümüzdeki dönemde bölgedeki etkinliğini artırmak için önemli adımlar planlıyor.

 Bursa’daki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek, şirketin bölgedeki ve Türkiye genelindeki faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, önümüzdeki dönemle ilgili hedeflerini de anlattı. Almira Hotel’de düzenlenen basın buluşmasına Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek’in yanı sıra Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin, Bölge Müdürü Musa Goral ve bölgede saha çalışmalarını yürüten GÜBRETAŞ ziraat mühendisleri de katıldı.

 GÜBRETAŞ, 66. yaşında büyümesini sürdürüyor

GÜBRETAŞ’ın 6 Kasım 1952’de ülkemizde de tarım alanında gübre kullanılarak verimliliğin artırılması amacıyla kurulduğunu hatırlatan Metin Özyürek, “Şirketimiz geride kalan 65 yılda çok sayıda yeni ürün, hizmet ve yurtiçi-yurtdışı yatırımlarla hem tarım sektörüne, hem de ülke ekonomisine katma değerler sağladı. 1986’da Borsa’da ilk günden itibaren işlem gören şirketlerden biri olurken, 1993’teki özelleştirme sonrası şirketimizin ana hissedarı bir çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri oldu. Bu ortaklık yapısına bakıldığında GÜBRETAŞ’ınaslında bir halk şirketi ve bu ülkenin ortak değeri olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

 Özellikle 2002 sonrasındaki son 15 yıllık dönemde her alanda istikrarlı bir çizgiyle büyüyen GÜBRETAŞ’ın hem pazar payını hem de cirosunu artırarak Türkiye’nin en büyük 50 şirketi arasına kadar yükseldiğini belirten Özyürek, “2017 yılsonu itibariyle 2 milyon tona yakın gübre satışı ve 3,2 milyar TL konsolide ciroyla şirket tarihinin yeni rekorlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Yani Türkiye’de kullanılan 6 milyon tona yakın gübre ihtiyacının yüzde 30’dan fazlasını tek başımıza karşılayarak, bu alandaki liderliğimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

 “Bursa bölgesinde etkinliğimizi artıracağız”

Ülkemizdeki tarımsal üretimde öne çıkan illerden biri olan Bursa’da geçen yıl tüketilen toplam 118 bin ton katı gübre satışı satışından 42 bin tonununGÜBRETAŞ tarafından gerçekleştiğine dikkat çeken Metin Özyürek,“Bursa bölgesinde %35 pazar payı ile Türkiye ortalamamızın daha üzerindeyiz. Bursa genelinde 53 Tarım Kredi Kooperatifi ve 22 özel bayi ile yaygın bir satış ağımız var. Ama bunu daha yukarıya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz ay Bursa bölgesine bakacak yeni bir ziraat mühendisi arkadaşımız daha ekibimizekattık. Önümüzdeki dönemde bu bölgedeki etkinliğimiz daha da artacaktır” dedi.

Bursa’daki tarımsal faaliyetleri yakından takip ettiklerini belirten Özyürek, “Sahip olduğu iklim koşulları ve verimli topraklarıyla sebze-meyve üretimindeuluslararası bir markaya dönüşen Bursa’da, özellikle bu ürün gruplarında yüksek verim artışı sağlayan 13.24.12 gibi özel gübrelerimizçiftçilerden yoğun bir talep görüyor. Zengin içeriğinden dolayı çiftçilerimiz arasında “aşure” adıyla nam yapan bu gübremiz; zeytin, domates, mısır, patates ve meyve ağaçlarına kadar birçok tarımsal üründe yaygın şekilde kullanılıyor” dedi.

 “Bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için 150 bin çiftçiyibuluşturuyoruz”

Bilinçli tarımı yaygınlaştırmak amacıyla GÜBRETAŞ olarak her yıl Türkiye genelinde 2 bine yakın noktada 150 bin çiftçinin katılımıyla iyi tarım uygulamalarının anlatıldığı eğitim toplantıları düzenlediklerini vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek, şirketin sosyal sorumluluk alanında da sektöre öncülük ettiğini söyledi.

 “Bu amaçla Bursa bölgesinde de her yıl çok sayıda bilinçli tarım eğitimi gerçekleştiriyoruz” diyen Özyürek, sadece bu yıl 30’a yakın noktada bilgilendirme toplantıları ile 50’den fazla arazide saha çalışmaları yapıldığını ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle üniversitenin araştırma alanlarında ortak çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Bu yıl Bursa’da iki model tarla uygulaması yapılacak

Türkiye genelinde çiftçiler için model oluşturarak deneme ekimleri yaptıklarını belirten Metin Özyürek, bu konuda şunları söyledi: “Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak hedefiyle üreticilere yönelik model üretim alanları kuruyoruz.Bu alanlarda bilimsel metotlara uygun şekilde, yapılan toprak ve yaprak analizlerine göre gübreleme ve bitki koruma programları oluşturuyoruz. GÜBRETAŞ’ın uzman saha ekipleri her aşamada çiftçilerle hareket edip onları hem onları eğitip bilgilendiriyor, hem de arazideki gelişimi takip ediyor. Bu sayede geçtiğimiz yıllarda fındıktan şeker pancarına, ayçiçeğinden mısıra kadar birçok farklı tarımsal ürünün deneme ekiminde Türkiye ortalamasının üzerinde verim ve kalite elde ettik. Ülkemizdeki tarımsal verimliliği ve geliri artırmanın yolu, kesinlikle bilinçli tarımdan geçiyor.”

 Metin Özyürek, 2018 yılında GÜBRETAŞ’ınTürkiye genelinde 15’e yakınürün için model alan planlaması yaptığını ve bu kapsamda Bursa’da ise Gemlik’te zeytin ve İnegöl’de meyvecilikle ilgili deneme alanları oluşturulacağını söyledi.

 GÜBRETAŞ’tan ziraat fakültesi öğrencilerine burs desteği

GÜBRETAŞ Genel Müdür YardımcısıMetin Özyürek, Türkiye’deki tarımın hem örgün hem de yaygın eğitimledeğişebileceğine inandığını belirterek, “Tarım sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan GÜBRETAŞ, 2007’den bu yana ziraat fakültesi öğrencileri için geri ödemesiz Eğitim Bursu veriyor. Türkiye genelinde 35 üniversitede ziraat fakültesi var ve GÜBRETAŞ’ın bu bursundan toplamda 300’den fazla öğrenci yararlanmış olacak” dedi.

2007 yılından beri lisans düzeyindeki öğrenciler için verilen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu’nun kapsamı bu yıldan itibaren genişletildi. Ziraat fakültelerinde eğitim gören belli sayıda tezli yüksek lisans ve doktora öğrencisi de bu yıldan itibaren burstan yararlanabilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …