Home FOTO GALERİ ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 79.YILDÖNÜMÜ MESAJI

ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 79.YILDÖNÜMÜ MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 9 Kasım 2017 14:39
5 min read
ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 79.YILDÖNÜMÜ MESAJI için yorumlar kapalı
0

Değerli Bursalılar,

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 79. yılındayız.

O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde, ülkenin her köşesinde şu anda yükselmekte olan sesler, onun hatırasının ebediyen yaşayacağının ve kurduğu cumhuriyetin tüm değerleriyle korunarak, geleceğe taşınacağının güvencesini teşkil etmektedir. Biz her zaman 10 Kasımları, sadece o’nun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olarak değil, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olduğuna inanıyoruz. Millet olarak her 10 Kasımda Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, bizlere kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini bir kez daha hatırlayarak sorumluluklarımızın önemini kavrıyoruz.

Atatürk; dahi bir asker, eşine az rastlanır nitelikte bir devlet adamı ve özellikle de büyük bir lider olmanın yanında, aynı zamanda birçok bakımdan çağa damgasını vurmuş bir fikir adamıdır. O’nun ülkenin içinde bulunduğu yokluklara ve yaşanan güçlüklere karşın, zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun ve ülkesini parçalamak isteyenlere karşı haklı başkaldırışının emsalsiz destanıdır. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu destanın yazıldığı Türkiye, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürmektedir. Aziz milletimiz, ecdadından aldığı güçle yarınların daha da güçlü Türkiye’sini birlik ve beraberlik içerisinde inşa etmektedir. O gün Atatürk bize “Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözü ile hedefimizi çizmişti. Bugün ise uluslararası alanda ağırlığı sürekli artan, bütün dünya tarafından sürekli ilgiyle izlenen, istikrar ve refah içerisinde ilerlemesini sürdüren bir Türkiye var. Gururla ifade etmeliyim ki Türkiye, artık model alınan bir ülke ve önemli bir bölgesel güç olarak dünyaya damgasını vurmaya devam etmektedir.

Büyük Atatürk!

Bu necip millet yaptıklarınızı hiçbir zaman unutmayacaktır. Ebediyete intikal edişinizin 79. yıldönümünde sizi, sizin şahsınızda dava ve silah arkadaşlarınızı, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun.

 

İzzettin KÜÇÜK

 Bursa Valisi​

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…