Home GÜNCEL Açık hava reklamcılığının doğru adresi : Livadi Grup

Açık hava reklamcılığının doğru adresi : Livadi Grup

- Guncellenme Tarihi: 9 Kasım 2017 17:12
12 min read
Açık hava reklamcılığının doğru adresi : Livadi Grup için yorumlar kapalı
0

Açık hava reklamcılığı sektöründe Bursa’da adından söz ettiren Livadi Grup, genç bir firma olmasının yanı sıra Türkiye ve Bursa’nın önde gelen firmalarına çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Yaptığı işlerin her zaman arkasında olduklarını ve kaliteden ödün vermediklerini ifade eden Livadi Grup, şirket politikalarının işini doğru yapmak ve güven sağlamak olduğunu vurguluyor.

Sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz ?

İsmim Sevgi Aydemir. Trabzon doğumluyum,  lise mezunuyum. Bursa’ya 2003 yılında geldim. 1 yaşındayken Trabzon’dan İznik’e yerleşmiş bir aile olarak İznik’te büyüdüm. Reklam sektöründe alaylıyım. Tabela sektörüne girmem ise aslında biraz tesadüf oldu. Ben gazetede çalışıyordum ve bir dönem işsiz kaldım. Bu dönemde bir arkadaşımın vesilesiyle pazarlamacı olarak bu sektöre başladım ve başladığım ilk sene firmaya 370 milyon TL’lik bir kazanç sağladım. Daha sonra ise yaklaşık 2 sene önce ortağım ile kendi işimizi kurduk. Şirketimiz 2 ortaklı bir şirket. Daha yeniyiz. Şuan ki ortağım Yakup Arslan ise o dönemde Petlas Türkiye genel koordinatörüydü. Petlas’ın işlerini biz yapıyorduk ve Yakup beyle tanışmamız bu şekilde gerçekleşti. Daha sonra Yakup bey de benim çalıştığım reklamcıda işe başladı. Bir süre beraber orada çalıştıktan sonra ayrılarak kendi işimizi kurmaya karar verdik. Yakup Bey inşaat mühendisi, aynı zamanda bizim grafik ve ölçü alım işlerimizi de yapıyor. Şirketimizin ismi Livadi Grup, anlamı ise arka bahçe demek. Güzel ve eğlenceli bir sektör, geziyorsunuz, yeni insanlar tanıma imkanı buluyorsunuz bunlar benim sevdiğim şeyler.

İşinizi tanımlar mısınız, ne tür işler yapıyorsunuz ?

Açılım olarak açık hava reklamcılığı diye geçiyor fakat onun haricinde daha konsept işler üzerinde çalışıyoruz. Anahtar teslim iş yerleri, iş yerlerinin tabela ve grafik tasarım işleri, iş yeri kurulum aşamasındayken iş yerinin parkesi, pvcsi, tabelası, ofis bölmesi gibi a’ dan z’ ye tüm işleri yapıyoruz. Eğer istenirse mobilyalarını da döşeyebiliyoruz. Fakat genel olarak işimiz tabela üzerine kurulu. Çalıştığımız firmalar genellikle büyük ölçekli firmalar. Mastaş, Vigo, Petlas, Kütahya Seramik, Yenişehir Anadolu Cam, Şişe Cam, Kütahya Porselen, Lik Yapı, Arslanlar Grup, Kilim Mobilya gibi kurumsal firmalar ile çalışıyoruz. Bunların haricinde bazen dışarıdan küçük işler de alabiliyoruz.

Müşteri portföyünüzü nasıl oluşturdunuz ?

Bizim daha önceden bir reklam geçmişimiz olduğu için bir çevremiz vardı. Firmayı kurduktan sonra bizimle çalışmaya devam etmek istediler. İlişkilerimiz karşılıklı tanışma ve güvenle alakalı olduğu için müşteri bulma konusunda hiç zorlanmadık. Firmalar altyapımızın olduğunu, yaptığımız işlerin de arkasında olduğumuzu bildikleri için bizi tercih ettiler.

Bu aralar merdiven altı tabelacılar çok fazla türedi. Biz bir firmaya 10 bin TL fiyat çıkartıyorsak, merdiven altı diye tabir ettiğimiz kişiler firmaya 5 bin TL fiyat çıkarıyor. Bunun sebebi ise firmanın vergi vermemesi, yarın o kişiyi bulamayacak olmak veya kullanılan malzemenin kalitesiz olmasıdır. Müşteri kullanılan malzemenin kaliteli olup olmadığını doğal olarak anlamıyor. Biz 5 mm’lik malzeme kullanacağımız yerde onlar 2 mm kullanıyor. Biz LG veya Samsung ledler kullanıyoruz onlar ise markasız ucuz bir led kullanıyor ve 2 ay sonra bu led ışıklar işlevini kaybediyor. Ucuz işçilik yaptırdıktan sonra tabelaların işlevini kaybetmesinden ötürü bize geri dönüş yapan firmalar çok oluyor. Tadilat talep ediyorlar fakat biz tadilat yapmıyoruz. Tabelaları söküp yerine yenisini monte ediyoruz. Çünkü kalitesiz malzeme kullanıldığından tabelanın tadilat yapılacak bir kısmı kalmıyor. Bizim amacımız müşteriyi kandırmak değil. Amacımız sadece yaptığımız iş düzgün olsun ve arkamızdan laf edilmesin. Ucuz malzeme kullanarak çok paralar kazanılabilir fakat yarın iş yapacağınız firma bulamazsınız.

Sektörün sıkıntıları nelerdir ?

İnsanlar kolay para kazanmak için bir şeyler bildiklerini iddia ediyor. Fakat tabelacı olarak yetişen kimse yok artık. Eskisi gibi değil. Daha önce çalıştığımız firma da konuyla alakalı çok sıkıntı çekiyor. En büyük sıkıntıyı, montaj elemanı, kaynakçı ve folyocu eksikliğinden dolayı yaşıyoruz. İşlerimizin çok yoğun olduğu dönemler özellikle kalifiye eleman sıkıntısı çekiyoruz. Bir de belirttiğim gibi merdiven altı firmalarla sorun yaşıyoruz.

Şirket politikanız nedir ?

Müşterinin isteğine, kullanılan malzemeye, yaptığımız işin sağlam olmasına dikkat ediyoruz.  Genç bir firmayız, çalışan arkadaşlarımız da genç. Fiyat politikamızı mümkün olduğunca kısmaya çalışıyoruz fakat her kullandığımız malzeme zamlardan etkilendiği için müşteriye yapabildiğimiz kolaylığı yapıyoruz, indirim yapamadığımız yerde ise müşteriye ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Bir de biz işe büyük ya da küçük iş gözüyle bakmıyoruz. Büyük işlerin yanı sıra kapı isimliği gibi her türlü küçük işi de yapmaya çalışıyoruz. Bunları yapmak ve güven sağlamak bizim şirket politikamızı oluşturuyor diyebiliriz.

Kaç kişi istihdam ediyorsunuz ?

11 kişi çalıştırıyoruz. Ortağım ve ben ile beraber toplam 13 kişiyiz. Patron çalışan ilişkimiz yok, hepimiz para kazanmaya çalışıyoruz. Gerektiği yerde biz de gidip ölçü alıyoruz.

Hangi illerde iş yapıyorsunuz ?

Eskişehir, Kütahya, Ankara gibi illere çalışıyoruz. Bir sınırımız yok. Geçen günlerde Kütahya Seramik’in yurt dışında bir fuarı vardı, fuar işlerini de biz yaptık ve gönderdik. Türkiye geneli her yere gidiyoruz.

Son olarak neler söylemek isterseniz ?

Firmalardan tek beklentimiz bir iş yaptırırken sadece fiyatını baz almamaları. Görselliğe, kullanılan malzeme ve fiyat isterken teknik şartname istemeye önem versinler. Sadece maddi olarak bakmamak lazım, bir iş yapıyorsak tamamen arkasında durmalıyız.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…