Home GÜNCEL 80 esnafa kalıcı kalfalık ve ustalık belgesi

80 esnafa kalıcı kalfalık ve ustalık belgesi

- Guncellenme Tarihi: 8 Kasım 2017 16:24
2 min read
80 esnafa kalıcı kalfalık ve ustalık belgesi için yorumlar kapalı
0

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası kapsam dışında olan fakat her an kapsam içine alınabilecek 22 ayrı meslek dalında faaliyet gösteren geçici kalfalık ve ustalık belgelerine sahip olan 80 esnafa kalıcı kalfalık ve ustalık belgesi düzenlendi.

2 ayrı oturumda yapılan sınavın saat 10:00’da gerçekleştirilen ilk oturumunda kalfalık, saat 14:00’da gerçekleştirilen oturumunda ise ustalık belgesi sınavı yapıldı.

Mudanya Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, kapsam dışı mesleklerde bulunup da esnaflık faaliyetlerini geçici kalfalık ve ustalık belgeleri ile devam ettiren esnaflara bugün kalıcı belge fırsatı sunduklarını belirterek, “Bu sınav ve belge esnafımız için çok önemlidir. Kapsam dışı mesleklerde geçici belgelerle faaliyet gösterirken meslek dalının kapsam içine alınması durumunda esnafımız kalıcı ustalık veya kalfalık belgesini elde etmek için ilgili eğitim kurumlarında 4 yıl eğitim almak ve sınava girmek durumunda kalacaktır. Bu esnafımız için büyük sıkıntı demektir. Bu yıl düzenlediğimiz sınava ilgi büyük. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Lakin kapsam dışı mesleklerde geçici belgelerle çalışmaya devam eden esnafımız için tekraren sınavla kalıcı belge fırsatını yeniden oluşturmanın gayreti içinde olacağımızı da şimdiden duyuruyorum.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…