Home FOTO GALERİ Osmangazi Kaykay Parkı, Uluslararası İlgi Topladı

Osmangazi Kaykay Parkı, Uluslararası İlgi Topladı

- Guncellenme Tarihi: 7 Kasım 2017 12:26
4 min read
Osmangazi Kaykay Parkı, Uluslararası İlgi Topladı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi, Kaykay Sporunun Merkezi Oldu

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı ve uluslararası standartlarda yapılmış Türkiye’nin tek kaykay pisti, kaykay sporcularının gözdesi oldu.

Sukaypark Tesisleri içerisinde yer alan kaykay pisti, hafta sonu ulusal ve uluslararası sporcularını misafir etti. Türkiye Kaykay Federasyonu’nun ilk kez düzenlediği workshop çalışmasında federasyon, kaykay sporcularını Osmangazi Belediyesi’nin kaykay pistinde bir araya getirdi. Dünyaca ünlü ve Avrupa şampiyonlukları olan kaykay sporcusu Güneş Özdoğan, workshop boyunca sporculara eğitim verdi. Eğitim sonrasında kaykay meraklısı gençler arasında müsabaka yapılırken, dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi.

“Bursa, Türkiye’nin En İyi Kaykay Pistine Sahip”

Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye’de örnek modeli olan kaykay pistinden övgüyle söz eden Türk asıllı İsveçli sporcu Güneş Özdoğan, “Türkiye’nin en iyi ve en büyük kaykay parkı burada. Seviye gittikçe daha da iyi oluyor. Türkiye’de bu parklar, daha da yaygınlaşırsa Türkiye’deki çocuklar daha da gelişim şansı bulur. Türkiye’deki çocukların gelişimi için de onların arkadaşlık birliği için de çok önemli bir etken. Buranın enerjisi çok güzel. Burada da çocuklarla birlikte workshop gerçekleştirdik. Kaykaya ilişkin eğitim aldılar. Sonrasında da en büyük atlama ve en iyi hareket kategorilerinde de yarışma yapacağız” diye konuştu.

“Dündar’ın Spor Vizyonu Tartışılmaz”

Türkiye Kaykay Federasyonu Başkanı Sedat Çelenk, Osmangazi Belediyesi’nin spor camiasında büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın spora olan inancı, vizyonu bu konuda tartışılmaz. Bunun çok iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum ve diğer belediyelerin de bu tesisi gelip incelediklerinin duyumlarını alıyoruz. Bu tarz parklar, umarız Türkiye’nin her yerine yayılır. Gençler arasında potansiyel vardı fakat tesis sıkıntısı olduğu için ortaya çıkaramıyorlardı. Fakat Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı bu tesis, kısa sürede ilgi odağı olmayı başardı. Olimpiyatlara hazırlayacağımız çocuklar da buralardan çıkacak. Biz de federasyon olarak Türkiye’nin de bu alanda söz sahibi olması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…