Home GÜNCEL Başbakan Yıldırım’dan vize açıklaması

Başbakan Yıldırım’dan vize açıklaması

- Guncellenme Tarihi: 7 Kasım 2017 11:30
5 min read
Başbakan Yıldırım’dan vize açıklaması için yorumlar kapalı
0

Başbakan Binalı Yıldırım, Esenboğa Havalimanı’ndan ABD’nin başkenti Washington’a hareketinden önce açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, ABD’nin vize işlemlerine sınırlı olarak başlamasına ilişkin olarak, “Ziyaretimiz öncesi ABD ile Türkiye arasında askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olması olumlu bir adım olarak mütalaa edilebilir” dedi. Yıldırım, ‘güvence verildi’ iddialarıyla ilgili olarak, “Güvence vermek, güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz” diye konuştu.

Amerika Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yapacaklarını belirten Yıldırım, “Birçok farklı görüşmelerimiz var. Gerek kongre, gerek yerli yabancı STK’lar ile Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda kapsamlı, hem Washington’dan hem de New York’ta görüşmeler gerçekleştireceğiz. Özellikle ABD Başkanı uzakdoğu ziyaretinde olduğu için sayın Pence ile, başkanvekili olarak, Türkiye-Amerika arasındaki bütün konuları ele alacağız. İkili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel konularda yaşanan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulacağız. Türkiye-ABD arasındaki Suriye, Irak meseleleri, FETÖ konusundaki Amerika ile ilgili taleplerimiz ve bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı bir şekilde dile getirilecek. PYD-YPG ve DEAŞ’la mücadele konusunda da aramızda mevcut olan bazı sorunların açıklıkla ele almayı hedefliyoruz. ” şeklinde konuştu.

“VİZE İŞLEMLERİNİN SINIRLI DA OLSA BAŞLAMASI OLUMLU”

Ziyaret öncesi ABD ile Türkiye arasında askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olmasının olumlu bir adım olarak görüldüğünün altını çizen Yıldırım konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bizim vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin, milletimizin hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere karşı tarafın da gereken hassasiyeti göstereceğini ümit ediyoruz.  ABD elçiliğinin açıklaması üzerine Türk Büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır. Orada her şey açık seçik, herhangi bir yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılamalar var, tutuklama işlemleri var. Bu ABD’de de var, Türkiye’de de var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. Bu bakımdan güvence vermek, güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz. Bizim 15 Temmuz darbesi ile ilgili, darbenin arkasında Fetullah Gülen’in olduğu yönünde çok kuvvetli delillerimiz var. Bunun iade edilmesini istiyoruz. Bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımızın davalarının görülmesinde de var olan endişelerimizin giderilmesini istiyoruz. “

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …