Home FOTO GALERİ 1. Murad İmarethanesi Ayağa Kaldırılıyor

1. Murad İmarethanesi Ayağa Kaldırılıyor

- Guncellenme Tarihi: 6 Kasım 2017 13:26
4 min read
1. Murad İmarethanesi Ayağa Kaldırılıyor için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’den Yeni Bir Kültür Merkezi

– Dündar, “Tarihi Değerlere Sahip Çıkıyoruz”

 

Osmangazi Belediyesi, 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi’nde yürüttüğü restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan tarihi yapı, aslına uygun şekilde yenilenerek yılsonunda hizmete açılacak.

 

Osmanlı döneminin ilk eserlerinden biri olan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi, 632 yıl önce Sultan 1. Murad tarafından yaptırılmış. Uzun yıllar ayakta duran bina, 1906 yılında Sultan Abdülhamid tarafından yenilenmiş ve o günün mimari anlayışına göre yürütülen çalışmalar neticesinde bugünkü şeklini almış. Yaklaşık 110 yıldır bina üzerinde herhangi bir bakım çalışması yürütülmediği için yıpranmalar meydana gelmiş. Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıl Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında tarihi binanın restorasyonu için çalışmaları başlattı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanan proje kapsamında 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi, yeniden ayağa kaldırılarak geleceğe aktarılacak.

 

Çekirge Mahallesi’nde Restorasyon çalışmaları devam eden 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizdeki tarihi yapıların restore edilerek yeniden ayağa kaldırılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi’nin yenilenmesi adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız da devam ediyor. Burası yaşanan depremler dolayısıyla yıkılmış ve bazı bölümleri

harap olmuş durumdaydı. Yaklaşık 110 yıldır herhangi bir bakım çalışması yürütülmeyen binayı restore etmek için geçtiğimiz çalışmalar başlattık. Restorasyon çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Binanın çatısı kaplandı ve kiremitler döşeniyor. İçerideki ince işçilikler devam ediyor. Yılsonuna kadar çalışmaları tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Burası kültür merkezi olarak hizmet verecek. Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…