Home FOTO GALERİ TİFLİS’TE BUSMEK SERGİSİ

TİFLİS’TE BUSMEK SERGİSİ

- Guncellenme Tarihi: 3 Kasım 2017 13:42
3 min read
TİFLİS’TE BUSMEK SERGİSİ için yorumlar kapalı
0

Yurt içi ve yurt dışındaki eğitim faaliyetleriyle takdir toplayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat Ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) , geleneksel el sanatlarımızı sınırlarımızın dışında da  tanıtmaya devam ediyor.

Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü’nün ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilen  resepsiyonda BUSMEK sergisi göz doldurdu.

Tiflis’te bir salonda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, Gürcü bakanlar, Büyükelçiler, Türkiye’den ve Gürcistan’dan milletvekileri, BUSMEK yetkilileri, Türk ve Gürcü iş adamlarıyla yüzlerce davetli katıldı.

Gürcistan geleneksel kıyafeti giyen Büyükelçi Gümrükçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı mesajını okudu. 29 Ekim’in, modern ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olduğunu belirten Gümrükçü, Türkiye’nin güçlenmesi ve ekonomik kalkınmasının sadece Türk halkı için değil, bölge ülkeleri için de çok önemli olduğunu ve Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılını kutladıklarını hatırlatarak, bu 25 yıl boyunca iki ülkenin üst düzey örnek ilişki ve işbirliği oluşturduğunu söyledi.

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ise stratejik ortağı Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını belirterek, ülkeler arasında son derece güçlü ilişkilerin mevcut olduğunu kaydetti.

Hüsnühat, ipek halı dokuma , çini, tezhip, gümüş kazaz gibi dallarda eserlerin sergilendiği resepsiyonda ayrıca filografi sanatı uygulamalı olarak tanıtıldı. Davetlilerin geleneksel el sanatlarımıza olan hayranlığı gözlerden kaçmadı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…