Home FOTO GALERİ MÜFTÜOĞLU’NDAN SAĞLIKLI YAŞAM TÜYOLARI…

MÜFTÜOĞLU’NDAN SAĞLIKLI YAŞAM TÜYOLARI…

- Guncellenme Tarihi: 3 Kasım 2017 13:47
6 min read
MÜFTÜOĞLU’NDAN SAĞLIKLI YAŞAM TÜYOLARI… için yorumlar kapalı
0

MÜFTÜOĞLU: TEMEL DÜŞMANIMIZ ÇOK YEMEK VE AZ HAREKET ETMEK…

BURSA – Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Kükürtlü Lions ev sahipliğinde lionlarla bir araya geldi.

Osman Müftüoğlu’nun, hastalıkları tedavi etmekten çok önlemeyi, bedenleri ve ruhları sürekli zinde tutmayı, hayatı mutlu, huzurlu, hareketli ve keyifli bir süreç haline getirmeyi hedefleyerek daha önce Şile’de kurduğu Yaşasın Hayat, artık Bursa’da Mercure Bursa Otel bünyesinde profesyonel ekibi ile hizmet verecek.

Yaşasın Hayat’ın tanıtımı için Bursa’ya gelen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, basın toplantısının ardından Mercure Otel’de Kükürtlü Lions ev sahipliğinde lionlarla buluştu. Gecenin ev sahibi olarak tüm konuklara teşekkür eden Kükürtlü Lions Kulübü Ceren İplikçi Durgut, böyle fark yaratan, özel ve faydalı etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

Yaşasın Hayat’ın kilo yöntemi ve zindelik için hayat diyeti, intermittent fasting, gurme diyeti, detoks ve sağlıklı hayat için detoks, antiaging, dermal terapiler, ayak sağlığı, refleksoloji, karyoproksi programları sunacağını belirten Müftüoğlu ise, merkezin aynı zamanda özel fitness dersleri, pilates, pentafit, aguarobic, doğa yürüyüşleri ve çocuk aktivite programları ile keyifli anlar sunacağını da vurguladı.

“MÜFTÜOĞLU’NDAN 4 ÖNEMLİ TAVSİYE”

“Sağlığınıza saygı duymanız lazım. Sağlık akşamdan sabaha olacak şey değil” diyen Müftüoğlu, “Belli yaşlarda sıralaması değişkenlik gösterse de beslenme, akitivite, uyku ve stres yönetimi olmak üzere bu 4 önemli felsefeyi mutlaka hayatınıza alın. Sadece ilaçla ve tedaviyle değil, kendinize bakarak, kendinizi tanıyarak, yediklerinize ve vücudunuzun ihtiyacı olan şeyleri kavrayarak ve pozitif düşünerek de şifa bulabilirsiniz. Hangi konularda risk taşıyorum, bu risk doğrultusunda neler yapmalıyım gibi konulara cevap bulmalı ve kişisel çözümler geliştirebilmenizi öneriyorum” diye konuştu.

“MÜMKÜN OLDUKÇA YEMEKLE ARANIZA MESAFE KOYUN”

Müftüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Artık gıdaya çok kolay ulaşabiliyoruz. En büyük problem de çok çeşitli gıdalar olması ve onları kolay elde etmemiz. Hiç şeker kullanmasanız da bir markete gittiğinizde oradan aldığınız şeylerle 40 çay kaşığı şeker tüketmiş olabilirsiniz. Dünyanın en büyük pizza ve cips pazarıyız. Mümkün oldukça yemekle aranıza mesafe koyun. Temel düşmanımız çok yemek ve az hareket etmek.”

“60’INDA BİRİNİN 18’İNDEKİ İNSANIN KİLOSUNA ULAŞMA ÇABASI KOMİK”

Beslenmenin kişiye özel bir şey olduğunu ifade eden Müftüoğlu, “Herkesin metabolizması, genetiği, vücut yapısı birbirinden farklıdır. Ve bunun yanında ekonomisi, tarzı, yaşı da farklıdır. Dolayısıyla beslenme ve diyet kişiye özel olmalıdır. Şunu şu kadar tüketmek doğrudur veya şunu bu miktarda yemek iyidir gibi genel geçer bir şeyden söz etmemiz doğru olmaz. Tıbbın her alanında ‘makul’ sözcüğü geçerlidir. Ne çok az ne çok fazla, her şey kararında olmalı.”

Müftüoğlu ayrıca her yaşın kendine özel bir kilosu olduğunu, 60 yaşındaki bir kadının 18 yaşındaki genç bir kızın kilosunda olmaya çalışmasının komik olduğunu ifade etti.

Söyleşi sonrasında Kükürtlü Lions Başkanı Ceren İplikçi Durgut tarafından Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na teşekkür plaketi verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Merkez Parkın 200 Araçlık Otoparkı Hizmete Girdi

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği Merkez Park projesinin açık ve kapalı otoparkları h…