Home FOTO GALERİ Bu çocuklar yetenekleriyle hayran bırakıyor

Bu çocuklar yetenekleriyle hayran bırakıyor

- Guncellenme Tarihi: 1 Kasım 2017 13:22
4 min read
Bu çocuklar yetenekleriyle hayran bırakıyor için yorumlar kapalı
0

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, Nilüfer Belediyesi ve Kızılay Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlenen yemeğe katılan  ‘Özel çocuklar’ yetenekleriyle herkesi kendilerine hayran bıraktı. Etkinliğe katılan çocuklar, başarı hikayelerini anlatarak arkadaşlarına da örnek oldu.

 

Nilüfer Belediyesi ve Kızılay Bursa Şubesi iş birliğiyle, Kızılay Haftası kapsamında ‘Özel çocuklar’ ve aileleri düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Misi Kamp Karavan Tesisleri’nde gerçekleşen yemeğe Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş ile Kızılay gönüllüleri de katıldı. Renkli görüntülere sahne olan buluşmada ‘Özel çocuklar’, büyük bir azim göstererek engelleri nasıl ortadan kaldırdıklarını gözler önüne serdi. Başarı hikayelerini diğer katılımcılarla paylaşan ‘Özel çocuklar’, arkadaşlarına çeşitli tavsiyelerde bulundu. Çocuklar, özel yeteneklerini de sergileyerek kendilerine hayran bıraktı.

İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ OKUYOR

Ortaokulu bitirdikten sonra eğitim hayatına dört yıl ara verdiğini ifade eden Umut Öztürk, daha sonra lise ve üniversiteden mezun olduğunu ifade etti. İkinci bir üniversiteden mezun olmak için çalıştığını kaydeden Öztürk, “Her şey inanmakla başlıyor. Eğer siz de kendinizin bir yere gelebileceğine ve insanlara faydalı olabileceğinize inanıyorsanız, engellilerin bu hayatta başaramayacağı bir şey yoktur. Ben yaptıysam, diğer kardeşlerim daha güzelini yapabilir. Bunu başararak hem kendinden sonraki insanlara faydası olur hem de kendini daha iyi hisseder” diyerek arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu.

HER ALANDA BAŞARI SAĞLIYORLAR

Öğretmeninin teşvikiyle  oryantiring sporunu yapmaya başlayan Fırat Kıpçak da, geçen yıl Bursa’da düzenlenen Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası’nın PRE A kategorisinde birinci olduğunu belirtti.

Bedensel engeli bulunan Serhat Demir ayaklarıyla çizdiği resimle harikalar yaratırken, Murat Kon da zeybek oyunuyla katılımcıları coşturdu.

Her bir çocuğun azmiyle mucizeler yarattığını ifade eden Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediyesi olarak, özel çocuklara her zaman destek verdiklerini, destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Eğlenceli geçen etkinlikte ‘Özel çocuklar’, aileleriyle birlikte çiftetelli oynayarak günün tadını çıkardı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …